Agderposten

Fadese igjen, denne gangen gjaldt det Flosta bo- og omsorgssen­ter

Nok en gang blir vi vitne til hvordan Arendals kommunale ledelse tar saker i egne hender, uten at folkevalgt­e er involvert, denne gangen gjaldt det matserveri­ngen ved Flosta bo og omsorgssen­ter.

- Ellen Gunneng Helse- og omsorgsutv­alget, Arendal FrP

Denne saken fikk

jeg helt tilfeldig greie på mandag kveld, da vi i FrP satt opptatt med årsmøte, og jeg sier bare «tusen takk» for meldingen som tikket inn. Denne ble lest opp på møtet, og jeg tror de aller fleste fikk hakeslepp.

Det resulterte i

at vår gruppeog opposisjon­sleder Anders Kylland umiddelbar­t på vegne av FrP, heiv seg rundt og sendte en henvendels­e til kommunes øverste administra­tive ledelse, med spørsmål om dette og hvor dette var forankret, for deretter å be om at denne prosessen stanses inntil saken er politisk behandlet.

Dette resulterte i at kommunedir­ektøren

måtte snu og at den politiske ledelsen nok en gang måtte drive brannslukk­ing.

Vi kan ikke

ha en ledelse som sier en ting den ene dagen, for så å snu den neste, med begrunnels­e at vi har «snakket forbi hverandre»? Nå må vi begynne å formulere oss i et klart språk – kalle en spade for en spade – slik at alle skjønner hva formidlere­n mener, da slipper vi «å snakke forbi hverandre».

Hvordan skal våre

innbyggere og spesielt gruppen det gjelder – denne gangen eldre beboere på et omsorgssen­ter og deres pårørende – kunne forholde seg til slik kommunikas­jon?

Når vi så

leser i avisen at «Det var ikke modent til å settes i gang», og «da vi skjønte vi traff feil snudde vi med en gang»?

Det burde vaere

allment kjent, at det å kunne ha fellesmålt­ider om en ønsker det, er svaert viktig for trivselen for alle mennesker, ikke bare for sårbare mennesker på et bo- og omsorgssen­ter, men spesielt for disse. Det minsker ensomhet, det øker matlysten og det øker trivselen. Vi snakker så fint om «Livsglede» og «Leve hele livet» – hadde ledelsen tatt med disse i vurderinge­ne sine før de gikk ut med dette skrivet til de stakkars beboerne?

Jeg forventer at

den øverste kommunale ledelse heretter fremmer sine tanker først i det utvalget det hører hjemme – denne gangen i Helse- og omsorg utvalget – før de begynner å sette ting ut i livet.

Sier igjen: Takk til våkne pårørende!

 ?? ?? Ellen Gunneng er medlem av Helse og omsorgsutv­alget i Arendal for FrP.
FOTO: PRIVAT
Ellen Gunneng er medlem av Helse og omsorgsutv­alget i Arendal for FrP. FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway