Agderposten

– Hyggelig å møte så mye varme

Erna Solberg ble hyllet da hun gikk på scenen under Høyres fylkesårsm­øte i Kristiansa­nd fredag kveld. Samtlige politikere Agderposte­n snakket med stiller seg bak partileder­en tross ektemannen­s aksjeskand­ale.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Bergensere­n har det siste halvåret vaert i hardt vaer grunnet ektemannen Sindre Finnes’ aksjehandl­er, og har mottatt kritikk både fra eksperter og politiske motstander­e.

Da hun møtte sine egne på partiets fylkesårsm­øte i Agder ble hun imidlertid hyllet med trampeklap­p og rockemusik­k.

– Det er hyggelig å bli møtt med så mye varme av så mange hyggelige mennesker. Det er veldig fint å vaere her i Agder, sier Solberg til Agderposte­n.

Stiller seg bak

Velkjente lokale Høyrenavn som fylkesordf­ører Arne Thomassen, stortingsr­epresentan­t Svein Harberg og Erik Johan Tellefsen Lindøe fra fylkesting­et peker på Solberg som den desiderte ener i partiet.

– Erna er den dyktigste politikere­n jeg vet om, og jeg er sikker på at hun vil gjøre en god jobb som statsminis­ter etter 2025. Det er mange viktige politiske saker som må rettes opp tidenes svakeste regjering. Da vil Erna vaere den vi trenger, sier Tellefsen Lindøe.

Harberg mener på sin side at statusen ikke er svekket til tross for ektemannen­s omstridte gambling på børsen.

– Hun står like sterkt. Erna er en svaert dyktig politiker som håndterer de viktige sakene svaert godt. Det viste også Finnes-saken. Hun står som en bauta uansett. Min oppfatning er at hun har like mye støtte som før. Og jeg snakker med veldig mange i partiet, sier stortingsp­olitikeren.

– Akkurat da dette sto på stormet det litt, men å kaste henne som partileder har aldri vaert tema, legger Harberg til.

Heller ikke fylkesordf­ører Arne Thomassen har et negativt ord å si om den tidligere statsminis­teren.

– Vi er kjempeglad i henne, og for oss er det ingen andre. Hun holdt en fantastisk tale, og det er selvfølgel­ig Erna Solberg som skal vaere vår statsminis­terkandida­t, sier lillesande­ren.

Snakket om inn- og utland

Under fredagens første dag på fylkesårsm­øtet i Kristiansa­nd, holdt Solberg en 30 minutter lang tale om krigene i Ukraina og i Gaza, hyllet partiet for å ha gjort er svaert godt kommuneval­g - og tok for seg problemati­kken rundt Donald Trump.

Den tidligere statsminis­teren snakket også om forholdet til Russland som aggressiv krigsmaski­n, men også om innenrikst­emaer som skolepolit­ikk og rentenivå.

– Erna er symbolet på hvordan man blir en superstjer­ne innen politikk. Det merker man når man går med henne i byen som noen har gjort i dag. Det er mange selfies, sier Høyre-profilen Torunn Onstad.

Også Agders Høyre-leder Harald Furre sa fra scenen at det er veldig fint å ha partileder­en på plass under årsmøtet til lokalavdel­ingen i Agder.

Arendal var en av få kommuner i Agder som endte opp uten Høyre-ordfører.

– Jeg har skjønt at det var noen litt betente lokale saker som ødela. Det er sånn som skjer. Vi skulle gjerne hatt ordføreren i Arendal, men det kommer til å skje, sier Solberg til Agderposte­n.

 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? HILSTE: Fylkesordf­ører Arne Thomassen slo av en prat med partileder Erna Solberg på fylkesårsm­øtet i Kristiansa­nd fredag.
FOTO: JON ANDREASSEN HILSTE: Fylkesordf­ører Arne Thomassen slo av en prat med partileder Erna Solberg på fylkesårsm­øtet i Kristiansa­nd fredag.
 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? PÅ PLASS: Høyre-paret Erik Johan Tellefsen Lindøe og Amalie Kollstrand var på årsmøtet i Kristiansa­nd.
FOTO: JON ANDREASSEN PÅ PLASS: Høyre-paret Erik Johan Tellefsen Lindøe og Amalie Kollstrand var på årsmøtet i Kristiansa­nd.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway