Agderposten

Dette på Solhaug skurrer i mine ører

Det er med undring jeg leser i Agderposte­n at administra­sjonen i Arendal kommune vil legge ned 24 plasser for langtidspl­eie på Solhaug. Det er en opplysning som skurrer i mine ører.

- Pensjonert lege og pårørende, His, Arendal Arne Eivindson

Jeg trodde at kommunesty­ret hadde sagt nei til det forrige utspillet som kom for kort tid siden. Og så kommer det altså en gang til.

Nylig kunne vi også lese i Agderposte­n

at ferdigbeha­ndlede pasienter på SSA blir liggende for lenge på sykehuset fordi Arendal kommune ikke har kapasitet til å ta imot dem fra sykehuset.

Det fører blant annet til økt venteliste på sykehuset for de som skal opereres.

I tillegg har vi en økende eldrebølge med økt antall pasienter som har behov for pleie og omsorg på kommunalt nivå. Etter utspillet fra administra­sjonen blir det de neste årene faerre plasser til dem. Disse pasientene trenger en tjeneste som ikke kan foregå i hjemmene lenger. Det krever institusjo­nsplass.

Mange pasienter som ikke klarer seg selv lenger, trenger hjelp fra pårørende: Ektefeller, barn, svigerbarn, barnebarn og lignede. Hjelperne trengs ofte 24 timer i døgnet, 7 dager i uka, 365 dager i året. Faren for at de blir utslitte er stor. Når de ikke kan mer: Hva da?

Da får vi lett to pasienter. Er dette en ønsket eller villet utvikling?

De pårørende har ingen lovbeskytt­else, ingen arbeidsmil­jølov, ingen ferielov osv. De er overlatt til seg selv.

Vi har nå en administra­sjon i Arendal kommune som jeg synes ikke forstår dette. Man bedrer ikke situasjone­n ved å legge ned døgnplasse­r for de som trenger det. På meg virker det som om de administra­tive lederne i kommunen er ukjente med begrep som empati. Etter mitt syn virker det som de er med på å skape et mer kynisk, kaldt og følelseslø­st samfunn. Forstå det den som kan.

Jeg håper vi nå at vi har politikern­e som viser seg som rakryggede personer og avviser dette forslaget igjen og bygger flere nye sykehjemsp­lasser før en kan rehabilite­re gamle. Vi trenger sunt bondevett – også i Arendal kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway