Agderposten

«Hos Oss» stenger etter fem år

Etter fem år med drift har «Hos Oss» på Fiskebrygg­a besluttet å stenge Madverket-butikken i Lillesand. Men, har man fått en forkjaerli­ghet for nisjeprodu­ktene, vil Fiskebrygg­a tilby muligheten til å kjøpe de største favoritten­e.

- Truls Bjørkum Larsen, Lillesands-Posten redaksjone­n@agderposte­n.no

I november 2019 åpnet delikatess­eforretnin­gen Madverket dørene for første gang, men nå, fem år senere, kaster eierne inn håndkleet og avvikler driften.

– Hvert år vi har drevet har regnskapet gått i null, så vi har verken tjent eller tapt noe på dette, sier sjefskokk på Hos Oss, Christophe­r Tobiassen.

– Med andre ord så har det ikke gitt noe igjen, og det er mye arbeid å ikke få noe igjen for, supplerer hans far, Harald.

Han beskriver det som å «gi seg mens leken er god».

– Vi er inne i en dyrtid nå, og det merker vi på kundene både i restaurant­en og i butikken. Folk er forsiktige, renta er høy, og det kan komme flere rentehopp. Da er det fornuftig å avvikle nå, sier han.

Butikken vil drives normalt ut denne uken, før det blir tilbud i hele butikken ut februar eller til de er tomme for varer.

– Det er veldig trist. Madverket var en liten baby for oss. Vi, som er veldig interesser­t i mat, ost og vin, startet butikken ut fra egen interesse, og vi har også merket interessen i Lillesand, sier Christophe­r.

Men, selv om butikken i Lillesand forsvinner, forsvinner ikke alle produktene.

– Vi tar med de mest populaere produktene og vil selge de her nede på Fiskebrygg­a.

Og om noen savner noen produkter, så har vi en Madverket-butikk i Risør og kan få det sendt til Lillesand på kort varsel. Så det ordner vi, sier Christophe­r.

Bak lokalene til Madverketb­utikken skjuler det seg et kurskjøkke­n og selskapslo­kaler som Hos Oss på Fiskebrygg­a har holdt flere kurs og selskap i siden de overtok lokalene i 2019. Dette vil de fortsette med.

– Vi holder kurs der både private- og bedriftsgr­upper på opp mot 20 stykker lager egen mat, og spiser sammen rundt langbord etterpå, vi har også holdt konfirmasj­oner, dåp, bryllup også videre der, sier Christophe­r.

– Selv om vi slutter med butikken, har vi fortsatt lokalene, og vi har planer om at det skal skje ting der gjennom hele året, enten at vi arrangerer eller ved utleie, sier Harald.

Prosjektet med å åpne restaurant i Grimstad går imidlertid sin gang, og Tobiassen drømmer om å åpne dørene der i slutten av april.

 ?? FOTO: HEIDI LØLAND-ANDERSEN ?? Brødrene Christophe­r og Christian Tobiassen under åpningen av Madverket i 2019.
FOTO: HEIDI LØLAND-ANDERSEN Brødrene Christophe­r og Christian Tobiassen under åpningen av Madverket i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway