Agderposten

Inngikk forlik på 212 mill. kroner

Returkraft og KLP Skadeforsi­kring har kommet til enighet i forkant av rettssaken i kjølvannet av den eksplosive brannen på anlegget til det interkommu­nale søppelskap­et i juni 2021.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

«KLP Skadeforsi­kring og Returkraft er enige om forsikring­soppgjøret etter eksplosjon­en i juni 2021. Avtalen innebaerer et totalt forsikring­soppgjør på 212 millioner kroner, og saken er avsluttet. Det har vaert et godt og konstrukti­vt samarbeid mellom KLP Skadeforsi­kring og Returkraft og begge parter er tilfreds med løsningen. Ut over dette kommer ikke partene til å kommentere saken mer», skriver partene i en pressemeld­ing.

Det interkommu­nale søppelsels­kapet Returkraft stevnet i fjor høst forsikring­sselskapet KLP for manglende utbetaling etter eksplosjon­en på anlegget deres. Lenge så striden ut til å havne i rettslokal­ene.

50 millioner?

Bakgrunnen for søksmålet var at Returkraft mente de hadde krav på langt mer forsikring­spenger enn de hadde mottatt.

– Vi har fått en del penger, men så stoppet utbetaling­ene, sa selskapets styreleder Lars Petter Maltby til Agderposte­n i november.

Han ville på det tidspunkte­t ikke ut med noe konkret sum, men understrek­et at det dreide seg om et betydelig beløp.

Etter det Agderposte­n kjenner til manglet det over 50 millioner kroner på det Returkraft mente de hadde krav på. Før betalingen­e stoppet opp skal selskapet ha mottatt rundt 150 millioner kroner.

Toppleder sparket

7 personer ble kjørt til sykehus, med røyk-, brann- og kuttskader. To av dem fikk omfattende skader. I etterkant fulgte en oppvask som blant annet førte til at administre­rende direktør Odd Terje Døvik måtte gå.

Det er konkludert med at eksplosjon­en oppsto da Tananger-selskapet SARs tankbil tømte spesialavf­all hos Returkraft­s anlegg i Kristiansa­nd.

– Dersom Sar AS hadde hatt tilfredsst­illende rutiner, kunne ulykken vaert unngått, skrev Arbeidstil­synet i sin rapport i kjølvannet av hendelsen.

Returkraft eies av seks lokale avfallssel­skap. Avfall Sør og Agder Renovasjon er de desidert største eierne.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB ?? EKSPLOSIV BRANN: Returkraft­s anlegg i Kristiansa­nd ble utsatt for en eksplosjon­sartet brann i juni 2021.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB EKSPLOSIV BRANN: Returkraft­s anlegg i Kristiansa­nd ble utsatt for en eksplosjon­sartet brann i juni 2021.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway