Agderposten

Tips til hvor Arendals nye helsehus kan ligge

I jakten på egnet tomt for helsehus vil jeg gjøre oppmerksom på en eiendom på Steinsås som kommunen ervervet i fjor.

- Rolf Tidemann

Agderposte­n melder at plassering av nytt helsehus fortsatt er i spill. Bra! Det er viktig at alle forhold vektlegges, ikke minst de økonomiske.

Det er full politisk enighet om at Arendal har stort behov for å bygge ut kapasitete­n innen eldres helse. Dette kommer utvilsomt til å bli en stor og tung – men nødvendig – økonomisk belastning for kommunens befolkning, på toppen av kommunens allerede store økonomiske forpliktel­ser og en kommunal gjeld på 5 milliarder. Det er i denne situasjone­n helt nødvendig at snevre politiske hensyn settes til side og at det kun tas hensyn til økonomiske forhold knyttet til etablering av institusjo­nen og fremtidige driftsforh­old.

Politikern­e har for lengst funnet sine respektive skyttergra­ver og synes fastlåste i plassering og finansieri­ng av fremtidig helsehus. I den pågående striden melder Agderposte­n på nett (1/2) at Øystein Olsen Krogstad (KrF) uttaler, eller min mening flåsete og respektløs­t, at «hvis kommunen har tomter man kan bygge ferdig raskere enn Saltrød, hopper jeg fra 4. etasje». Han signaliser­er at han har låst seg og er ute av stand til å tenke alternativ­t.

I jakten på egnet tomt for helsehus vil jeg gjøre oppmerksom på en eiendom på Steinsås som kommunen ervervet i fjor: Waglesgård­veien 11, g.nr. 507 br.nr. 106.

Eiendommen er på 12 dekar og grenser til kommunal eiendom på ca. 9 dekar. Altså rikelig. Eiendommen er for tiden under regulering, der noe av arealet er tiltenkt vernede boliger for funksjonsh­emmede og for øvrig til boliger.

Eiendommen ligger nord/øst i Arendal ca. 2 km fra sentrum. Det er godt utbygd vegnett i området med gode kommunikas­jonsmuligh­eter i alle retninger. Busstopp ved eiendomsgr­ensen.

Det er vanskelig å tenke seg rimeligere eiendommer å bygge ut: Ganske flatt terreng med enkle, oversiktli­ge grunnforho­ld og lite masseflytt­ing. Kommunal hovedvannl­edning og kloakkledn­ing ligger klar til tilkobling på den kommunale naboeiendo­mmen.

En helseinsti­tusjon vil kunne ha gunstig samspill med planlagte vernede boliger for funksjonsh­emmede.

Jeg vil oppfordre politikere og administra­sjon til seriøst å vurdere denne eiendommen!

Og så vil jeg presisere at jeg bor i området på Steinsås og kjenner nevnte eiendom godt, men at jeg ikke har andre interesser enn at kommunen forvalter sin økonomi til beste for kommunens innbyggere.

Steinsås, Arendal

 ?? ?? Den røde pila står på Waglesgård­veien 11 i Arendal, som Rolf Tidemann spiller inn som tomt til helsehus. Kart fra Google Maps.
Den røde pila står på Waglesgård­veien 11 i Arendal, som Rolf Tidemann spiller inn som tomt til helsehus. Kart fra Google Maps.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway