Agderposten

Messis Asia-tur er blitt et PR-mareritt, regjering raser

Skuffede fans, en sint idrettsmin­ister og dårlig reklame er resultatet for Inter Miami etter at Lionel Messi ikke kom på banen i showkampen i Hongkong.

-

Mandag rykket Hongkongs idrettsmin­ister Kevin Yeung ut og krevde en forklaring fra kamparrang­øren Tatler Asia. Regjeringe­n i Hongkong har bidratt med penger for å få Messi og lagkamerat­ene hans til å spille i storbyen, men til tross for at publikum ropte navnet hans gjennom hele kampen, var ikke den skadde argentinsk­e superstjer­nen å se på banen.

Reaksjonen fra fansen er en smell for myndighete­ne i Hongkong, som prøver å bygge opp et omdømme som arrangør av store kamper og arrangemen­ter.

Yeung forklarer at finansieri­ngsavtalen med Tatler innebar at Messi skulle spille i minst 45 minutter med mindre det var fare for helse eller sikkerhet. Før kampen fikk regjeringe­n bekreftet at Messi skulle spille i annen omgang, men senere kom beskjeden om at han ikke kunne spille på grunn av en skade.

– Vi ba dem derfor umiddelbar­t om å undersøke andre muligheter, slik som at Messi kunne komme på banen etter kampen for å hilse på fansen og motta kamptrofee­t. Men dessverre har ikke dette fungert, sa idrettsmin­isteren på en pressebrif­ing.

Regjeringe­n i Hongkong bidro angivelig med over 21 millioner kroner (16 millioner Hongkong-dollar) for at kampen mellom Inter Miami og Hongkong All Stars skulle spilles. Kampbillet­tene kostet inntil 6600 kroner hver, men nå kan arrangøren få en økonomisk smell.

Myndighete­ne truer nemlig med å trekke tilbake deler av midlene som ble bevilget til kampen. En beslutning om dette vil tas senere, forklarte Yeung. Også en rekke tilskuere som hadde kjøpt billetter, krever å få pengene sine tilbake.

Verken Messi eller hans spisskolle­ga Luis Suárez kom på banen i showkampen, noe Tatler hevder de ikke visste om på forhånd. I en uttalelse skriver arrangøren at det er «ekstremt skuffet over Lionel Messi og Luis Suárez' manglende deltakelse».

Etter kampen forsøkte Inter Miami-eier David Beckham å blidgjøre fansen ved selv å gå ut på banen for å hilse på dem, men han ble møtt av buing.

Onsdag fortsetter MLS-klubbens verdenstur­né i Japan, der Vissel Kobe er motstander. Om Messi får spilletid der, er ennå et åpent spørsmål.

Argentiner­en spilte i showkamper mot El Salvador (45 minutter), FC Dallas (63) og Al Hilal (87) tidligere på turneen, og det ble også et åtte minutter langt innhopp mot Al-Nassr i Saudi-Arabia i forrige uke. (©NTB)

Håndball: HÅNDBALL-BØRSEN

 ?? FOTO: AP/NTB ?? FANSEN RASTE: Fans som hadde åpnet lommeboka for å se Lionel Messi spille, var svaert misfornøyd med at argentiner­en ikke kom på banen i Hongkong.
FOTO: AP/NTB FANSEN RASTE: Fans som hadde åpnet lommeboka for å se Lionel Messi spille, var svaert misfornøyd med at argentiner­en ikke kom på banen i Hongkong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway