Agderposten

Swift med prisrekord

Taylor Swift fikk prisen for årets album under Grammyutde­lingen. Det er fjerde gang hun får prisen, noe ingen andre har klart. Og i april kommer neste album.

-

Prisene ble delt ut i Los Angeles søndag kveld.

Tidligere på kvelden vant Swift prisen for «Best pop vocal album» for samme utgivelse. Det var U2-vokalist Bono som delte ut prisen. Swift brukte takketalen blant annet til å fortelle når det neste albumet kommer ut.

Albumet får navnet «Tortured Poets Department».

– Jeg vil si takk til fansen ved å fortelle dere en hemmelighe­t som jeg har holdt på i to år, og det er at med splitter nye album kommer 19. april, sa Swift.

Hun lovet deretter å legge ut albumcover­et, noe hun gjorde på Instagram-kontoen sin kort tid etter.

«Record of the year»-prisen gikk til Miley Cyrus for låten «Flowers». Samtidig gikk «Song of the year» – som er en låtskriver­pris – til Billie Eilish og broren og samarbeids­partneren Finneas for «What Was I Made For?».

Victoira Monét fikk prisen som årets nykommer.

Artisten Killer Mike har fått tre priser under Grammy-utdelingen, blant annet for beste rap-låt. Så ble han pågrepet av politiet, uvisst av hvilken grunn.

Utdelingen fant sted søndag kveld i Los Angeles.

En video viser ifølge nyhetsbyrå­et AP at rapperen blir påsatt håndjern og ført bort av politiet. En talsperson for politiet vil ikke oppgi verken navn eller ytterliger­e detaljer, men bekrefter at en svart mann er pågrepet.

Nyhetsbyrå­et har ikke lykkes i å få en kommentar fra rapperens representa­nter. Norsk-danske Aqua så ut til å ha hentet hjem Grammy-prisen for beste rap for låten «Barbie World», men kunngjørin­gen ble rett etterpå fjernet, melder VG. Ifølge avisa het det i et innlegg på X/Twitter at «Barbie World», der også Nicki Minaj og Icy Spicy bidrar, hadde vunnet.

Kontoen Barbie Charts har også publisert et skjermbild­e av kunngjørin­gen.

I et nytt innlegg heter det at «Scientists & Engineers» med Killer Mike, Future, Andre 3000 og Eryn Allen Kane er vinneren i kategorien.

Samlingen «For The Birds: The Birdsong Project» på 20 LP-plater er tildelt Grammypris­en i klassen «Best Boxed Or Special Limited Edition Package». For denne var Jeri og John Heiden nominert.

Samlingen består av 172 musikkstyk­ker, alle inspirert av fuglesang. Nick Cave og Yoko Ono er blant de 220 musikerne, poetene og kunstnerne som har bidratt. Det har også den norske folkemusik­eren og felespille­ren Benedicte Maurseth, som har samarbeide­t med amerikansk­e David Rothenberg.

Rothenberg er en amerikansk jazzmusike­r og professor i filosofi og musikk, som i sin tid skrev bok sammen med økosofiens far, Arne Naess. Tidligere har Rothenberg og Maurseth spilt sammen med nattergale­r på en utgivelse i 2019.

På den Grammy-vinnende utgivelsen er de to represente­rt med «Rørsanger».

Maurseth ble kåret til årets folkemusik­er i 2023, og hun vant Nordic Music prize i 2022 for et album med blant annet dyrelyder fra Hardangerv­idda.

En annen norsk vinner er Linnéa Sundfaer Casserly. Hun er nemlig sopransoli­st i Helsinki kammerkor, som vant Grammy i kategorien for beste koropptred­en.

 ?? FOTO: CHRIS PIZZELLO, AP/NTB ?? ÅRETS ALBUM: Taylor Swift da hun tok imot prisen for «best pop vocal album».
FOTO: CHRIS PIZZELLO, AP/NTB ÅRETS ALBUM: Taylor Swift da hun tok imot prisen for «best pop vocal album».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway