Agderposten

Vil starte eget paintball-lag for jenter

Lørdag ble det arrangert «reball» i Stueneshal­len i Arendal. Det slo an. Likevel ønsker man flere jenter velkommen.

- Lina Maria Skullerud redaksjone­n@agderposte­n.no

Reball ble arrangert av paitballkl­ubben Arendal Pirates med Studio 38 ungdomsklu­bb og Tromøy Fritidsklu­bb som medarrangø­rer.

Satt ut av omgangssyk­e

På tribunen i Stueneshal­len sitter en gjeng trygt bak nettingen, mens det smeller jevnt fra banen. Planen var en turnering med flere lag og en vinner til sist, men på grunn av sykdom har de fleste allerede spilt flere ganger. De som er der ser ut til å kjenne hverandre, det smiles og ropes. At man får spille mer er nemlig ikke et problem.

Vanligvis ville det vaert mellom 30 og 60 mennesker her, men omgangsjuk­en har slått ut mange.

I dag spilles det reball, men den samme gjengen spiller også paintball. Sporten er omtrent den samme, men reball spilles inne med gummikuler, mens paintball spilles ute med maling.

Arrangemen­tet er i regi av Arendal Pirates, det lokale paintball-laget. Det hele ledes av Jan Viggo Kristensen. Han håper på å få til to nybegynner­lag. De har flere lag i andre divisjoner.

Godt samarbeid

Helgens arrangemen­t var et samarbeid mellom Arendal Pirates, Studio 38 og Tromøy Fritidsklu­bb.

I tillegg til at ungdomsklu­bben har med seg en gjeng i dag hjalp Studio 38 til med å søke om markører (altså de man skyter med) da de startet opp i fjor/forfjor. Tromøy Fritidsklu­bb har lånt dem en kompressor, altså den som lager lufta til markørene. De har også en spleis oppe for å skaffe en ny.

Generelt er det stor interesse for sporten. De har jo vanligvis 30-60 spillere. I dag baerer det litt preg av at

Tromøy Fritidsklu­bb er rammet av sykdom.

Vil rekruttere jenter

En av de som sitter på tribunen er Cecilie Olsen. Hun spiller selv, men ikke når det er turnering. For henne er det viktig å få med flere jenter. Her i Arendal, og egentlig i resten av Norge virker det som, er det en veldig guttedomin­ert sport.

– Planen er å starte et jentelag, forteller Olsen.

Dette jentelaget vil de helst få startet nå i løpet av våren. Olsen vet ikke hvor mange jenter som spiller, men Kristensen forteller at på turneringe­r i Norge spiller det kanskje 15 jenter. Her i Arendal har vi én. Kristensen håper på å kunne stille ett jentelag i år. For å få til det trenger han tre spillere pluss en innbytter.

– Vi hadde to jentelag, og dem var seks og syv år! De får lov å prøve seg, det er så vidt dem klarer å baere markøren, men. Og så vil dem prøve og da mener jeg de skal få lov til det. Og de på den første åpne dagen vi hadde, de synes det var kjempegøy, de ville ikke gå herfra.

Olsen har også med seg sin datter, som foreløpig er for ung til å spille. På spørsmålet om hun har tenkt å begynne å spille når hun blir stor nok svarer hun selvsikker­t og uten tvil:

– Ja.

Olsen er ikke den eneste som har tatt med seg familien, Kristensen selv har to sønner med seg på laget, i tillegg til at datteren og kona bistår med å jobbe i kiosken og å ta bilder.

Kristensen selv er veldig fornøyd med dagen. Dette bunner i hvor gøy barna har det. Mens vi snakker sammen kan man høre barn i bakgrunnen som spør når de kan spille igjen, når neste runde begynner.

Arrangøren setter stor pris på at de får god støtte fra kommunen som låner dem hallen. Både Kristensen og Olsen understrek­er at dette er et lavterskel­tilbud, hvor man betaler medlemskap, men får låne alt man trenger

av utstyr. Nå er de i gang med draktdesig­n for å få egen lagdrakt, per nå bruker de nemlig bare gamle drakter.

Ikke vondt

– Vi hadde to stykker her før i dag som ikke ville spille, men de har spilt to-tre ganger i dag så det funker.

–Jeg tror det er det med at vi skyter på hverandre, altså vi markerer hverandre som det heter. Mange foreldre har vaert veldig skeptiske til det.

Allikevel møter Kristensen nesten utelukkend­e god tilbakemel­ding og folk synes generelt at det er gøy. Han tror også at det saerlig etter korona har vaert godt å få ut litt energi.

Miljøet er ifølge Kristensen veldig godt, ikke bare i Arendal, men i hele Norge. Faktisk så godt at dersom et lag mangler spillere kan man låne fra hverandre.

Kristensen selv har vaert på landslaget 40+ i paintball i to år, og blant annet spilt i Frankrike.

– Det er da du skjønner at du kommer fra lille Norge.

Og det er det siste Kristensen rekker å si før ungdommen blir for utålmodig, og de må i gang med spillet igjen.

 ?? ?? VIL STARTE JENTELAG: Jan Viggo Kristensen sier de gjerne vil starte et eget lag for jenter og damer.
VIL STARTE JENTELAG: Jan Viggo Kristensen sier de gjerne vil starte et eget lag for jenter og damer.
 ?? FOTO: LINA MARIA SKULLERUD ??
FOTO: LINA MARIA SKULLERUD
 ?? FOTO: LINA MARIA SKULLERUD ?? ARENDAL PIRATES: Deler av laget som har spilt i både første og andre divisjon. Fra venstre: Theodor Kristensen, Dan Oshaug, Jack Eriksen og Zander Kristensen. Foran: Jan Viggo Kristensen.
FOTO: LINA MARIA SKULLERUD ARENDAL PIRATES: Deler av laget som har spilt i både første og andre divisjon. Fra venstre: Theodor Kristensen, Dan Oshaug, Jack Eriksen og Zander Kristensen. Foran: Jan Viggo Kristensen.
 ?? FOTO: LINA MARIA SKULLERUD ?? PÅ TRIBUNEN: Trygt bak nettet sitter en gjeng som delvis følge med, delvis prater, og gleder seg til det blir deres tur.
FOTO: LINA MARIA SKULLERUD PÅ TRIBUNEN: Trygt bak nettet sitter en gjeng som delvis følge med, delvis prater, og gleder seg til det blir deres tur.
 ?? FOTO: LINA MARIA SKULLERUD ?? I AKSJON: En runde går fort! Her kaster en av spillerne seg ned i skjul for kulene.
FOTO: LINA MARIA SKULLERUD I AKSJON: En runde går fort! Her kaster en av spillerne seg ned i skjul for kulene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway