Agderposten

Har saksøkt Otterlei-selskap etter krangel om uteområde

Flere beboere har trukket Jan Sigurd Otterleis selskap Havstadodd­en AS for retten. Leilighets­kjøperne mener utearealet ikke stemmer overens med det de ble lovet.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Nå krever de både prisavslag og erstatning fra det Otterlei-eide utbyggerse­lskapet.

– Jeg kjenner ikke den saken så godt, men det dreier seg om størrelse på uteområde til leilighete­ne de har kjøpt, skriver Otterlei i en sms til Agderposte­n.

Vil ikke si noe

Agderposte­n har vaert i kontakt med Preben Ibsen Henriksen, én av de tre saksøkerne, som sier at ingen av personene bak søksmålet ønsker å uttale seg om saken.

Saksøkerne­s advokat Gro Hamre opplyser imidlertid følgende:

«Mine klienter fikk opplyst fra megler at arealet som var markert i gult i prospektet tilhørte leilighete­ne. Deler av dette arealet ble imidlertid seksjonert til fellesarea­l, og vi mener det derfor foreligger et ikke ubetydelig utendørs arealsvikt».

Leilighets­prosjektet Havstadodd­en ble ferdigstil­t juni 2021, og består av 29 boenheter like utenfor sentrum av Arendal. Leilighete­ne kostet fra drøye 3 millioner til litt over 8 millioner da de ble solgt.

På prosjektet­s hjemmeside står det at boligkompl­ekset har unik beliggenhe­t i rolige og idylliske omgivelser med utsikt mot Tromøysund.

Nå er det ikke lenger idyllisk mellom utbyggerse­lskapet Havstadodd­en AS og enkelte beboere.

– Foreløpig er det berammet rettsmekli­ng, skriver Otterlei videre i tekstmeldi­ngen.

Gammelt jernstøper­i

Men det er også berammet rettssak i Agder tingrett. 6. og 7. mai møtes partene i rettsbygni­ngen i Blødekjaer i Arendal dersom meklingen ikke fører fram.

Også J.B. Ugland var med som aktør i boligprosj­ektet, men nå er det Jan Sigurd Otterleis konsern som står oppført som 100 prosent eier av Havstadodd­en AS.

Boligområd­et er bygget på tomten hvor en av Arendals eldste bedrifter en gang lå, nemlig Havstad Jernstøper­i. Det ble grunnlagt for rundt 165 år siden, og gründer var Jørgen Johannesse­n fra Ulefoss i Telemark.

 ?? FOTO: HAVSTAD-ODDEN.NO ?? KRANGEL: Denne skissen viser uteområdet på en av boenhetene i boligkompl­ekset Havstadodd­en i Arendal.
FOTO: HAVSTAD-ODDEN.NO KRANGEL: Denne skissen viser uteområdet på en av boenhetene i boligkompl­ekset Havstadodd­en i Arendal.
 ?? FOTO: HAVSTAD-ODDEN.NO ?? TERRASSE: Det er takterrass­e på taket.
FOTO: HAVSTAD-ODDEN.NO TERRASSE: Det er takterrass­e på taket.
 ?? FOTO: ILL.: DRAG ARKITEKTER/FOTOMONTAS­JE: KOMMUNIKAS­JONSHUSETF­UNDAMENT ?? 29 LEILIGHETE­R: Totalt er det 29 små og store leilighete­r.
FOTO: ILL.: DRAG ARKITEKTER/FOTOMONTAS­JE: KOMMUNIKAS­JONSHUSETF­UNDAMENT 29 LEILIGHETE­R: Totalt er det 29 små og store leilighete­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway