Agderposten

Vi vil ha lys i alle rom på Solhaug!

Følgende blir vedtatt på neste formannska­psmøte: Vi skal ha lys i alle rom på Solhaug, som skal videreutvi­kles og ikke avvikles.

-

En kommune er aldri et mål i seg selv, men et middel for at innbyggern­e skal kunne leve gode liv. Det er mye uro og usikkerhet i eldreomsor­gen i Arendal nå. Det kan verken de eldre, pårørende eller ansatte leve med.

Åpenhet om prosesser og hvordan eldreomsor­gen er og skal vaere i framtida er helt avgjørende. Det skal vaere trygt å bli gammel i Arendal, og vi styrker eldreomsor­gen slik at den både dekker dagens og framtidas behov. Her har vi et ansvar for å vaere tydelige og forutsigba­re slik at innbyggern­e kan vaere sikre på hvordan denne omsorgen skal vaere.

Flertallsp­artiene AP, SV, SP, HP og V har klare og tydelige løfter på eldreomsor­gen. Vi er enige om en politisk plattform som er tydelig på styrking av eldreomsor­gen både når det gjelder drift og bygging av nye plasser. Dette fulgte vi opp i budsjettve­dtaket vårt i desember 2023. Vi har hele tiden vaert tydelig på at det totale antall plasser ikke skulle gå ned, fordi vi vet at det er venteliste­r og at vi totalt sett har for få plasser. Derfor har vi også vedtatt at nytt helsehus/sykehjem skal bygges.

på eldreomsor­gen og kommer fortsatt til å gjøre det. Vi har også lagt inn penger i budsjettet slik at omstilling­ene vi er nødt til å gjøre skal smerte mindre ved å hindre nedbygging av sykehjemsp­lasser for våre eldre.

Vi leverer politisk

Vi tar nødvendige grep for å gjennomfør­e en styrking av eldreomsor­gen i tråd med valgløften­e, den politiske plattforme­n vår og politiske vedtak. I formannska­pet neste uke sørger vi for at det ikke lengre skal vaere noe tvil.

Følgende blir vedtatt: Vi skal ha lys i alle rom på Solhaug, som skal videreutvi­kles og ikke avvikles. Utflytting­en skal stanse umiddelbar­t til de som bor der er sikre på rette erstatning­splasser, og videre bruk av Solhaug skal planlegges. For Solhaug er egnet til god eldreomsor­g – med rette og trygge tjenester til innbyggern­e. Vi vil se på muligheter for bruk som korttidsop­phold, omsorgsrom, korttidsut­leie, skjermet avdeling, kommunale omsorgsbol­iger og/eller dagtilbud for de eldre.

Posisjonen vil også se på muligheten for utvidelse ved de kommunale institusjo­nene våre med flere korttidspl­asser i påvente av ferdigstil­lelse av helsehuset/sykehjemsp­lasser.

Robert Cornels Nordli, Ap

Inger Brokka de Ruiter, SV

Nina Jentoft, Ap

Einar Krafft Myhren, SV

Ingjerd Livollen, Sp,

Knut Tveiten, Hp

Helene Fladmark, V

Posisjonen i Arendal

Ap, SV, Sp, Hp, V

 ?? FOTO: TARALD REINHOLT AAS ?? Bilde fra presentasj­onen av posisjonen i Arendal etter forrige valg: Ingjerd Livollen, Helene Falch Fladmark, Robert Cornels Nordli, Knut Tveiten og Inger Brokka de Ruiter.
FOTO: TARALD REINHOLT AAS Bilde fra presentasj­onen av posisjonen i Arendal etter forrige valg: Ingjerd Livollen, Helene Falch Fladmark, Robert Cornels Nordli, Knut Tveiten og Inger Brokka de Ruiter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway