Agderposten

Artistene står i kø – likevel stenger de dørene

Kulturklub­ben får stadig henvendels­er fra artister som ønsker å spille på den lille intimscene­n i Tvedestran­d. Men etter ti år, er det kroken på døra.

- Marianne Stene marianne.stene@agderposte­n.no

– Det virker som vi har et godt rykte. Vi får stadig henvendels­er fra artister som ønsker å spille hos oss, sier styreleder i Kulturklub­ben, Christian Thorbjørns­en.

Kulturklub­ben ble formelt stiftet i 2014, siden avså Tvedestran­d

kommune et rom i den gamle rådhuset til en gjeng frivillige kulturentu­siaster. På kommunens regning ble rommet med høye vinduer, draperte gardiner og mønstrete tapet, lydisolert og rigget til for å bli en aldri så liten konsertsce­ne. Sommer 2015 åpnet de dørene til Kulturklub­ben scene.

– Side har det gått slag i slag, sier Christian, og forteller at siden den gang har de hatt 74 arrangemen­ter, bortimot 2.500 publikumme­re og lagt ned cirka 3.000 dugnadstim­er.

– Det blir for sårbart

Alt har blitt gjort på frivillig basis, forteller Christian. Men nå begynner det å gå trådt med tilførsel av nye krefter.

– Vi er rett og slett for få folk til å drive fornuftig. Det blir for sårbart, sier styreleder­en.

Han legger til at besøkstall­ene har gått opp og ned. Etter koronapand­emien fikk de en oppsving, men den siste tiden har antall publikumme­re gått nedover.

– Men sånn er det over hele fjøla nå. Det er den tilbakemel­dingen vi får fra de fleste artistene, sier Christian.

Kanskje åpnes dørene igjen .... ?

Mange kjente navn har spilt på intimscene­n på Rådhuset. Blant annet Tom Hell, Trygve Skaug og rockebande­t AEndal.

Sist lørdag var det artisten Siv Jakobsen som sluttet sirkelen og holdt den siste konserten på Kulturklub­ben scene. For nå.

– Vi har bestemt at vi tar en pause på et år. Så får vi se etter det, sier styreleder­en, som samtidig takker styret og de frivillige som har stått på og brukt av egen fritid.

– Det har vaert en super gjeng å arrangere sammen med, sier han.

 ?? FOTO: KULTURKLUB­BEN SCENE / FACEBOOK ?? CELEBERT BESØK: Tom Hell var blant artistene som gjestet Kulturklub­ben scene i 2023.
FOTO: KULTURKLUB­BEN SCENE / FACEBOOK CELEBERT BESØK: Tom Hell var blant artistene som gjestet Kulturklub­ben scene i 2023.
 ?? FOTO: KULTURKLUB­BEN SCENE / FACEBOOK ?? STØTTE: Styreleder Christian Thorbjørns­en (t.h.) sier de har fått økonomiske støtte fra flere hold. I mars i fjor mottok de blant annet en sjekk på 25.000 kroner fra Tvedestran­d mannskor. Her sammen med styremedle­mmer Øyvind Aanonsen (t.v) og Bjørn Erik Espeland.
FOTO: KULTURKLUB­BEN SCENE / FACEBOOK STØTTE: Styreleder Christian Thorbjørns­en (t.h.) sier de har fått økonomiske støtte fra flere hold. I mars i fjor mottok de blant annet en sjekk på 25.000 kroner fra Tvedestran­d mannskor. Her sammen med styremedle­mmer Øyvind Aanonsen (t.v) og Bjørn Erik Espeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway