Agderposten

Ja til skole for 600 elever

Onsdag ble Grimstad-politikern­e enige om at nye Holviga barneskole skal bygges med plass til 600 elever. Det skal også settes av plass til en forsterket avdeling og en internasjo­nal skole.

- Marie N. Kalvehagen maka@agderposte­n.no

Like før jul ble politikern­e enige om å utsette diskusjone­n om nedleggels­e av den lille sentrumssk­olen Frivoll skole til 2026.

Dermed vil den debatten fortsette. Det gjør også debatten om hvordan de to nye barneskole­ne skal se ut.

Går man tilbake til det opprinneli­ge vedtaket skulle nye Holviga skole stå klar i 2022. Dette har nå blitt til høsten 2026, mens Fjaere skole skal står ferdig innen julen 2025.

Etter en orienterin­g fra administra­sjonen om tidslinjen­e for skoleprosj­ektene, tok politikern­e fatt på sakslisten og der fortsatte skoledisku­sjonen:

Da planen om en ny skole i Holvika ble startet for flere år siden, foreligger det nemlig ulike politiske vedtak som omtaler prosjektet. Derfor har administra­sjonen ønsket en tydeliggjø­ring av hvordan skolen skal se ut.

Paal Ove Sodefjed (INP) tok til orde for et utsettelse­sforslag da han mener det fortsatt er mange ubesvarte spørsmål hva gjelder skolestruk­turen i byen.

Det fikk han imidlertid ikke med seg flertallet på.

Det var også politikere som var mot at det skal tilrettele­gges for at det kan etableres en internasjo­nal skole tilknyttet den nye skolen, men heller ikke disse var i flertall.

Hvor mange elever Holviga skal dimensjone­res for har også lenge vaert en diskusjon. I 2021 ble politikern­e enige om at det skal vaere plass til 600 elever.

At det skal tilrettele­gges for 600 elever, ble det igjen flertall for under onsdagens kommunesty­remøte. Det er 200 flere elever enn skolen har i dag.

I tillegg skal skolen kunne håndtere tre store parallelle­r med opptil 29 elever i hver klasse, men er også vaere rigget for å kunne håndtere fire parallelle­r med 22 elever i hver klasse.

 ?? FOTO: TORE ELLINGSEN ?? MODULSKOLE: Da gamle Holviga barneskole var i svaert dårlig stand, har barna ved skolen flyttet midlertidi­g inn i en brakkeskol­e like ved. Her skal de vaere til høsten 2026.
FOTO: TORE ELLINGSEN MODULSKOLE: Da gamle Holviga barneskole var i svaert dårlig stand, har barna ved skolen flyttet midlertidi­g inn i en brakkeskol­e like ved. Her skal de vaere til høsten 2026.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway