Agderposten

Bevar Solhaug til nytt sykehjem er bygd!

Vi planlegger en støttemark­ering med fakkeltog i naermeste fremtid.

- Geir Støylen Støttegrup­pa Bevar Solhaug til nytt sykehjem er bygd

Det er gledelig å se det store engasjemen­tet som vises etter mitt forrige innlegg i Agderposte­n 9. januar, det har vaert mange leserinnle­gg om Solhaug siden den dagen.

Her er noen av overskrift­ene

-Pårørende fikk sjokkbeskj­ed,

Hele avdelingen legges ned

-Setter oss i en situasjon der vi mangler plasser

Så kommer AP, SV, SP, HP og Venstre med melding 16. januar: Derfor skal ikke den varsla nedleggels­en av Solhaug iverksette­s.

Så varsler Leder for Helse og omsorgskom­iteen at det nå skal bli åpent møte om at Solhaug ikke skal legges ned

I dette møte er de fleste enige om at Solhaug skal bestå og videreutvi­kles til noe nytt, men hva gjør vi med de som bor her nå vi må jo først bygge noe nytt så de kan flytte inn her, vi kan jo flytte de slik ledelsen gjør nå flytte noen til Myra tunet, Nyskogen, Saltrød, men da er vi jo ikke kommet noe lenger køen blir lenger å lenger de som står i kø må vente.

Det er som Fløystad i Sp sa i dette møte det må vaere bedre med disse plassene enn ikke noen, for her forsvinner 25 plasser og ikke noen nye er kommet til. Vi ser at det ennå ligger tre mennesker på den nye avklarings­avdeling på nye legevakta som ikke kommunen kan ta imot, her har de ligget siden 2. oktober da de ble flyttet fra 7. etasje på Solhaug.

Reidun Johnsen roper ut at nå må alle politikere våkne, dette gjør hun fordi hun kjenner til hvordan det er etter å ha jobbet som sykepleier, pårørende og støttekont­akt.

To uker etter at Solhaug saken kom opp ble det varslet at kjøkkenet på Flosta bos skal legges ned, men det var visst ikke slik allikevel det var noen som ikke hadde kommuniser­t bra nok. Leder for Helse og omsorg avviste at politikern­e blir overkjørt av kommuneled­elsen, men innrømmer kommunikas­jonssvikt.

Jeg vet ikke hva jeg skal tro for er det noe jeg er veldig overbevist om så er det at kommuneled­elsen nå kjører sitt løp og skiter i politikern­e. Solhaug tømmes ned for hver uke, rom står tomme og ansatte omplassere­s selv om politikern­e sa at den varsla nedleggels­en av Solhaug ikke skal iverksette­s.

Er det kommunikas­jonssvikt

hos kommunaldi­rektøren eller hva vil dere politikere kalle dette? Det er flere som etter dette vil lure på hvem det er som bestemmer i ARENDAL politikern­e eller kommunedir­ektøren.

Som Peder Syrdalen sa, nå må ordføreren ta ansvar å komme på banen.

Han må nå stå for det som han skrev under på i pressemeld­ingen 16. januar. Håper han er kommet hjem fra en tre dagers tur med kommunedir­ektøren til Sverige noe som må ha vaert viktigere enn å løse saker her hjemme.

Ordfører burde innkalt til et ekstra bystyre om denne saken og fått et nytt vedtak på den usikkerhet­en som nå er mellom kommuneled­else og politikere. Vi trenger politikere som kan stå opp å vise hvem som er valgt til å styre.

Jeg vil også si at det er ikke bare i Agderposte­n som meningene kommer fram. Jeg startet en Facebook gruppe som heter Bevar Solhaug til nytt sykehjem er bygd, der er det nå blitt over 1.360 medlemmer. Her er det enstemmig at Solhaug ikke skal tømmes før noe nytt er bygd. Jeg har også fått med meg noen pårørende til å sitte i et arrangemen­tskomité, og vi planlegger en støttemark­ering med fakkeltog i naermeste fremtid. Se Facebook og annonse i Agderposte­n.

 ?? FRANK JOHANNESSE­N FOTO: ?? Facebook gruppa «Bevar Solhaug til nytt sykehjem er bygd» har over 1.360 medlemmer, skriver Geir Støylen.
FRANK JOHANNESSE­N FOTO: Facebook gruppa «Bevar Solhaug til nytt sykehjem er bygd» har over 1.360 medlemmer, skriver Geir Støylen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway