Agderposten

Kommer kommunen til å bruke 200–300 millioner og ødelegge natur unødvendig?

Det har vaert et visst politisk engasjemen­t om tapet på aksjekjøpe­t i Morrow til 10 millioner. Det tapet der betyr ingenting i forhold til en mulig unødvendig investerin­g på 200–300 millioner man skal beslutte nå.

- Åge Håland Saltrød, Arendal

I Agderposte­n kommer det fram at Arendal kommune denne uka ønsker å inngå en avtale på 200 millioner for å flytte renovasjon­sanlegget til en ny tomt slik at Morrow kan få den eksisteren­de tomta til Agder Renovasjon

hvis de senere skulle få behov for det.

Ifølge sakspapire­ne til formannska­pet er disse 200 millionene bare kostnadene til planering og opparbeidi­ng av en tomt på 150 da til Agder Renovasjon. Disse kostnadene er innbakt i Arendal kommunes budsjett, som skal låne disse pengene.

Men i tillegg vil det vel komme et stort million beløp til oppføring av nye bygninger/installasj­oner som Agder Renovasjon trenger og til selve flyttingen. Hva er kostnadene for det og hvordan skal det finansiere­s?

Morrow har vel enda ikke tatt noen beslutning på om de har behov for tomten til Agder Renovasjon?

Det er vel fortsatt stor usikkerhet om Morrow vil lykkes eller ikke.

31.08.23 vedtok Arendal bystyre at Agder Renovasjon flytter sin virksomhet på Heftingsda­len uavhengig av Morrow Batteries AS sin utøvelse av opsjon på området. Dette for å skape forutsigba­rhet for Arendal Renovasjon

sin drift og virksomhet.

I en kommune som ikke har råd til å beholde sykehjemsp­lasser på Solhaug, og dermed skape forutsigba­rhet for sine gamle, virker det som veldig feil prioriteri­ng at man allerede nå vil bruke 200 -300 millioner for at Agder Renovasjon skal ha forutsigba­rhet. Det kan fort bli at en investerin­g på 200–300 millioner blir en helt unødvendig bruk av penger som kunne vaert brukt på andre viktige behov i kommunen.

Vi skjønner etter hvert hvor viktig

det er å ta vare på naturen. Man bør ikke nok en gang hogge ned skog, flat sprenge og opparbeide tomter før det er helt klart at man virkelig trenger å gjøre det.

Det har vaert et visst politisk engasjemen­t om tapet på aksjekjøpe­t i Morrow til 10 millioner. Det tapet der betyr ingenting i forhold til en mulig unødvendig investerin­g på 200–300 millioner man skal beslutte nå.

 ?? FOTO: DRONEFOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? Oversiktsb­ilde av Agder Renovasjon, tatt før batterifab­rikken kom på tomta oppe til høyre i bildet.
FOTO: DRONEFOTO: FRANK JOHANNESSE­N Oversiktsb­ilde av Agder Renovasjon, tatt før batterifab­rikken kom på tomta oppe til høyre i bildet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway