Agderposten

– Glemmer alder når jeg gjør ting som dette

– Den så jeg ikke komme, sier Bjørn Sundquist om å bli bandmedlem som 75-åring.

- NTB-Gitte Johannesse­n

Bjørn Sundquist er for lengst i bestefarsa­lderen – som er rollen han spiller i den nye, norske zombiefilm­en «Håndtering av udøde». Samme uke som filmen hadde norsk premiere, sto også slippkonse­rten for debutplate­n til bandet Best i motlys.

Der er Sundquist om bord sammen med Trond Granlund og americana på norsk-artist Johan Berggren. Fjerdemann er forfattere­n Yngve Kveine, som har en dagjobb som BIdirektør og står for de sterke diktene det hele startet med.

Nå høster Best i motlys ros fra musikkanme­lderne, blant annet for sin måte å smelte sammen musikk og poesi på.

Tekstene traff

Veteransku­espilleren har mer å gjøre enn noensinne, men ryddet likevel plass til å bli med i Best i motlys etter å ha lest diktene til Kveine.

– Det er fine tekster som traff meg som har vaert mye av en natteravn selv, og som har en natur som dels er preget av grubling. De minner om meg selv – der man går og venter på dagslyset og dagslyset venter på deg. Jeg liker motsetning­ene i diktene, for jeg er selv full av motsetning­er, oppsummere­r Sundquist sin reaksjon.

Yngve Kveine skrev tekstene til seg selv. De appellerte til legendene han tok kontakt med.

– Han skrev helt aerlig til seg selv, men så angår det oss andre også, sier Sundquist, mens Trond Granlund fra konsertsce­nen sa til Kveine:

– Du skrev noen fine viser til meg.

Tre generasjon­er

– Jeg skriver for å forstå livet og for å oppleve ro. Klarer jeg en setning, et avsnitt eller et lite dikt er det en fin dag, forteller Kveine til NTB, og røper hva som ligger bak bandtittel­en:

– At livet ikke er rett fram. Enkelte dager viskes detaljene ut, og i motlyset ser vi det best: Konturene av alt som har vaert, og alt som kan bli.

Melodiene er det den dobbelt Spellemann-nominerte Johan Berggren som komponerte. Så samlet det tilsynelat­ende umake laget – som spenner over tre generasjon­er – seg i et studio i Trøgstad for å spille inn dobbeltalb­umet «Dagslyset venter». I ryggen hadde de Berggrens faste band Trøgstad Musikkompa­ni.

– Jeg glemmer alder når jeg gjør ting som dette. Det oppstår noe som visker ut all alder, det er bare ordene og musikken som betyr noe – sammen med det kollektive, gleden over å jobbe sammen med noen. Det er da det kan oppstå magi, sier Sundquist, som sammenlign­er det med å spille fotball.

(©NTB)

 ?? FOTO: THOMAS KLEIVEN / NTB ?? Det multigener­asjonelle bandet Best i motlys får mye ros for debuten, og består av en noe uventet sammensetn­ing av bandmedlem­mer: F.v. Johan Berggren, Bjørn Sundquist, Trond Granlund og Yngve Kveine.
FOTO: THOMAS KLEIVEN / NTB Det multigener­asjonelle bandet Best i motlys får mye ros for debuten, og består av en noe uventet sammensetn­ing av bandmedlem­mer: F.v. Johan Berggren, Bjørn Sundquist, Trond Granlund og Yngve Kveine.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway