Agderposten

Aldin får drømmeposi­sjonen

- Selv om han syntes det var litt kaldt, var Aldin Basic glad for å få unnagjort sin første økt i Arendal. Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Arendal Fotballs nyeste signering slo av en prat med Agderposte­n like etter mandagens trening på Myra.

– Det er kaldt akkurat nå, men det er deilig å få kommet hit, sier svensken.

25-åringen fikk høre om Arendal Fotball gjennom en agent.

– Jeg hørte om Vegard (Hansen, trener) og hva han har gjort i sin karriere som trener. Så ble jeg satt i kontakt med ham og fikk høre hva han tenker om fotball og hvilken rolle han ville ha meg i. For meg var det førstevalg, og det kjentes rett for meg.

– I oppoverbak­ke

Basic spilte på nest øverste nivå i Sverige, Superettan forrige sesong, for Skövde AIK.

– Jeg spilte der i tre sesonger. Første året spilte vi i Divisjon 1 (tredje nivå), før vi rykket opp og spilte to sesonger i Superettan.

I fjor berget de så vidt plassen etter at de måtte gjennom nedrykkskv­alifiserin­g, hvor de holdt unna for Falkenberg fra nivået under.

– Vi hadde et tøft år. Det kjentes som vi jobbet i oppoverbak­ke, men vi lyktes med å holde plassen til slutt, som var veldig deilig. Jeg er kjempestol­t over klubben og at de klarte å holde seg oppe.

Flyttes til midten

Når et nytt kapittel starter i Arendal vil svensken, som opprinneli­g er fra Värnamo og har foreldre fra Bosnia, også spille i en posisjon han ikke har spilt i på en stund.

De siste årene har Basic nemlig vaert brukt som midtstoppe­r, men i Arendal er planen at han skal spille sentral midtbane.

– Det har alltid vaert min drømmeposi­sjon. Det er kult for meg å få testet det. Jeg vet hvilke kvaliteter jeg har og kan hjelpe både defensivt og offensivt. Det er spennende for meg.

Basic, som ser på seg selv som en god ballfordel­er som bruker begge bein like bra, fikk kjørt seg litt mer enn planlagt på mandagens trening på Myra.

– Veldig flott spiller

Arendal-trener Vegard Hansen var fornøyd med det han fikk se av den 25-årige svenskens på hans første økt.

– Han har ikke spilt fotball på lenge, så han skal få tid på å komme litt inn i det. Han skulle egentlig bare vaert en joker i dag, men så fikk vi et forfall så da måtte han vaere med å spille. Vi skal vaere forsiktig med han, men han er en veldig flott spiller, sier Hansen.

Han har stor tro på prosjektet med å flytte 187 centimeter lange Basic høyere opp i banen.

– Han er så stor, så han er en annen type enn for eksempel (John Philippe) Koko (170 cm).

Det er derfor vi hentet han og. Han er duellsterk, fotballsma­rt og pasningssi­kker. Han blir en slags sikkerhets­ventil, som også kan spille gode pasninger fremover i banen, sier Vegard Hansen.

 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? LØPING: Aldin Basic på treningen på Myra.
FOTO: OLA BJERKEVOLL LØPING: Aldin Basic på treningen på Myra.
 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? GOD MED BALL: Aldin Basic var trygg med ballen i beina på Myra.
FOTO: OLA BJERKEVOLL GOD MED BALL: Aldin Basic var trygg med ballen i beina på Myra.
 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? FØRSTE ØKT: Aldin Basic på første trening med Arendal mandag.
FOTO: OLA BJERKEVOLL FØRSTE ØKT: Aldin Basic på første trening med Arendal mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway