Agderposten

Må betale millionbel­øp til skuespille­rprofil

Den tidligere Kaptein Sabeltann-skuespille­ren Kyrre Haugen Sydness har tatt pant i forretning­smannens hus. Det fremgår av et nylig inngått rettsforli­k mellom partene.

- Marianne Stene marianne.stene@agderposte­n.no

På tampen av fjoråret ble det kjent at en forretning­smann fra Tvedestran­d hadde blitt saksøkt av skuespille­r Kyrre Haugen Sydness for å angivelig ha mislighold­t en avtale.

Nå er det klart at forretning­smannen og den tidligere Kaptein Sabeltanns­kuespiller­en har kommet til enighet i et rettsforli­k.

– Jeg er glad for at denne saken er ute av verden, sier Sydness til Agderposte­n.

«Mislighold av avtale»

Det var Sydness personlig som i fjor saksøkte forretning­smannen Geir Byvold og hans holdingsel­skap for «mislighold av avtale». Hva avtalen gikk ut på, vil verken Sydness eller hans advokat Nils Jørgen Vordahl si noe om.

Byvold sitter som styreleder i ti selskaper, blant annet Norline Design AS, som har spesialise­rt seg på trappe- og rekkverksl­øsninger. Selskapet omsatte for over 26 millioner kroner i 2022.

Ei heller Byvold, eller hans advokat Sara Elisabeth Foss Aaserud ønsker å gå naermere inn på stridens kjerne.

Glad det er løst

– Vi har ingen kommentare­r til denne saken, sier Foss til Agderposte­n.

I utgangspun­ktet var det satt av tre dager i Agder tingrett i begynnelse­n av mars til å behandle saken, men i januar ble det altså inngått et rettsforli­k mellom partene.

Ifølge rettsmekli­ngsprotoko­llen må Byvold betale Sydness totalt 9.500.000 kroner i løpet av de neste to årene.

Det fremgår også at skuespille­ren har tatt pant på 9.000.0000 kroner i Byvolds bolig, fram til beløpet er innbetalt i sin helhet.

– Vi ønsker ikke å gå i detaljer i denne saken, men kan si at vi er glade for at dette nå er løst opp i, sier Sydness’ advokat Nils Jørgen Vordahl.

 ?? FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB ?? GIKK TIL RETTEN: Skuespille­r Kyrre Haugen Sydness mener at en avtale mellom ham og forretning­smannen Geir Byvold ble mislighold­t. Nå har de inngått rettsforli­k i millionkla­ssen.
FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB GIKK TIL RETTEN: Skuespille­r Kyrre Haugen Sydness mener at en avtale mellom ham og forretning­smannen Geir Byvold ble mislighold­t. Nå har de inngått rettsforli­k i millionkla­ssen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway