Agderposten

Sønnen: – Det er kjipt å ikke vite hva som har skjedd

Sønnen til Kragerøman­nen (54) som har forsvunnet forteller at det er ille å leve i uvisshet om hva som har skjedd med faren.

- Filip Wennerød, Varden redaksjone­n@agderposte­n.no

Sist Aron Jonas Evenrud snakket med faren (54) virket alt normalt. Det var i desember i fjor.

7. januar ble han meldt savnet av familien. Ifølge politiet ble han sist sett på Prestholt, nord for Lillesand 8. desember.

– Det er ganske jaevlig og kjipt ikke å vite hva som har skjedd. Uvissheten er verre enn at man vet, sier Evenrud til Varden.

Faren hans er opprinneli­g fra Kragerø. Politiet har opplyst at mannen også tidligere har vaert borte fra familien.

– Før har vi fått tak i ham og fått tegn på at han har det bra, forteller sønnen.

Politiet har opplyst at de arbeider ut fra ulike hypoteser om hva som kan ha skjedd. Sønnen frykter at det har skjedd noe kriminelt, men tilføyer at det er umulig å vite.

– Man tenker på mange mulige scenarioer. Alt fra ulykker til noe veldig alvorlig.

Familie og frivillige

Politiet har gjort undersøkel­ser i saken. Ifølge dem kan 54-åringen vaere iført sort bukse, sort jakke med grå hette og mørk lue med hvit stjerne. Sønnen har gått ut på sin egen Facebook-side og gitt ytterlige beskrivels­er av faren. Han forteller at han er 190 centimeter høy, er slank og uten hår.

Evenrud vet ikke hvorfor faren befant seg nord for Lillesand der han sist ble sett, men forteller at faren har bodd i Arendal tidligere og at han er kjent i området og kjenner folk der.

Han opplyser at de ikke har noen formening om hva som er grunnen til at han ikke har gitt lyd fra seg.

– Vi har prøvd å få tak i ham på telefon og de vanlige plattforme­ne som Messenger på Facebook. Det er de plattforme­ne han har brukt, sier sønnen.

Torsdag skulle politiet ha iverksatt søk etter 54-åringen i naerheten av der han sist ble sett, men søket ble utsatt. Planen var at søket vil skje i samarbeid med frivillige organisasj­oner. Evenrud forteller at personer fra familien også ville delta i søket.

Vil ha tips

På Facebook ber Evenrud om at tips sendes ham via Messenger eller til politiet. Men han understrek­er at han er interesser­t i spesifikke tips eller eventuelle observasjo­ner av faren. Da Varden snakket med Evenrud onsdag, hadde han ennå ikke mottatt tips.

– Vi ber om at innbyggere som kan ha sett han eller som kan ha opplysning­er knyttet til ham, om å kontakte politiet på 02800 eller gå inn på politiet.no og tipse der, opplyser politiadvo­kat Kine Wesseltoft i Agder politidist­rikt i en pressemeld­ing.

 ?? FOTO: POLITIET/PRIVAT ?? SAVNET: Politiet gikk ut med dette bilde av den savnede mannen, tirsdag. Torsdag starter søk etter 54-åringen fra Kragerø.
FOTO: POLITIET/PRIVAT SAVNET: Politiet gikk ut med dette bilde av den savnede mannen, tirsdag. Torsdag starter søk etter 54-åringen fra Kragerø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway