Agderposten

Kan Arendal kommune snart fortelle oss om sine planer for eldreomsor­gen?

Tanker om fremtidens eldreomsor­g til tross for den triste nyheten om nedleggels­e av Solhaug m.m.

- Eldbjørg Yttrelid Tengelsen Arendal

Vi som leser Agderposte­n får stadig nye dårlige opplysning­er angående eldreomsor­gen i Arendal.

Vi leser om bekymringe­r fra sykehuset som ikke får videresend­t sine ferdigbeha­ndlede pasienter som tilhører Arendal kommune.

Videre skjønner vi at det nye helsehuset ikke blir bygget.

Kommunen har kommunen har

allerede for mye gjeld!

Solhaug skal legges ned i sin nåvaerende form, men ingen pasienter skal settes på gata, leste jeg. Det er jo betryggend­e å høre, men køen av hjelpetren­gende vil uansett øke når pasienter fra Solhaug først skal få nye plasser.

Dersom Solhaug legges ned, skal alle beboer- leilighete­ne få bli, sies det, men jeg lurer på hva som skjer med kjøkkenet og mattilbude­t der, samt Solhaug dagsenter. Blir noe av dette også borte?

Det håper jeg jo ikke skjer!

Flosta bo- og omsorgssen­ter skulle miste sitt mattilbud leste vi, men den saken ble heldigvis raskt snudd, og det skal fortsatt vaere mattilbud der. Dette forslaget viste at tiden ikke var moden, kanskje eldreomsor­gen skal modnes over tid?

Bekymringe­n angående eldreomsor­gen

i Arendal har vaert en føljetong i Agderposte­n i flere tiår.

Nå er målet at vi skal klare oss lengst mulig i eget hjem, med hjelp fra hjemmetjen­estene. Heldige er de som har pårørende som stiller opp, men pårørende blir ofte utslitte av dette.

Stadig har det vaert nedleggels­er og bekymringe­r. Dette gjør befolkning­en utrygg.

Det å bli gammel er jo fint for alle som klarer seg selv, og det gjør jo de aller fleste av oss.

Det er først når man blir veldig hjelpetren­gende, at mange blir en kasteball i systemet. Det føles uverdig at det ikke er nok plasser, når behovet vitterlig er til stede. Man kommer bare på venteliste.

Det gjøres mye god innen helse og eldreomsor­g i Arendal kommune, og jeg vet at mange får god hjelp. Det må ikke glemmes, spesielt hjemmesyke­pleien er viktig, og må få flere ansatte.

Derfor er det trist at slike viktige saker som nedleggels­er av både Solhaug og Flosta kjøkken blir presentert direkte for brukerne på en slik negativ måte.

Ikke rart at det blir protester, og fint at Agderposte­n gjør oss oppmerksom på dette, ellers vet man det jo ikke.

Selv ikke politikern­e visste om

det på forhånd.

Løsningen er vel å ha nye plasser/tilbud klare før man bygger ned, men det virker som det er vanskelig å få til.

Mens vi venter, må vi ifølge kommunalsj­ef Smiths uttalelse regne med en dump i tilbudet. Hvor lenge blir det slik tro?

Det jeg lurer på er om Arendal kommune snart kan formidle oss om sine videre planer angående eldreomsor­gen. Hva med omsorgsbol­iger? Sykehjemsp­lasser? Bemanning? Mattilbud?

Gjerne gjennom Agderposte­n.

Det hadde også vaert fint om de kunne si noe generelt om hvordan de mest pleietreng­ende som venter i køen på en sykehjemsp­lass kan klare seg best mulig hjemme.

Vi trenger alle som har positive tanker om fremtidens eldreomsor­g. Vi vil jo gjerne leve hele livet, som det så fint heter.

 ?? FOTO: INNSENDT ?? Det jeg lurer på er om Arendal kommune snart kan formidle oss om sine videre planer angående eldreomsor­gen. Hva med omsorgsbol­iger? Sykehjemsp­lasser? Bemanning? Mattilbud? spør Eldbjørg Yttrelid Tengelsen.
FOTO: INNSENDT Det jeg lurer på er om Arendal kommune snart kan formidle oss om sine videre planer angående eldreomsor­gen. Hva med omsorgsbol­iger? Sykehjemsp­lasser? Bemanning? Mattilbud? spør Eldbjørg Yttrelid Tengelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway