Agderposten

Skaper ny konkurrans­e i nisjemarke­d

Fotspesiel­istene i Drevelin Ortopedi tar opp kampen om kundene i Arendal.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Vi har mange kunder i Arendal fra før og vil gi dem et tilbud som er naermere. Vi har sett på Arendal en stund som et potensielt vekstområd­e med nye kunder, sier Kine Normann, daglig leder ved Drevelin Ortopedi Sør.

Ser an markedet

De åpnet en satellittk­linikk på Lindesnes i fjor vår, og i år var turen kommet til Arendal.

Fra før har Blatchford Ortopedi i lengre tid vaert i Arendal i akkurat det samme markedet, som er personlig tilpassede ortopedisk­e hjelpemidl­er som spesialsko, ortoser, proteser og fotsenger.

– Vi starter enkelt og er til stede hver onsdag, og utvider om behovet viser seg å vaere der, sier ortopediin­geniør Vera Heggenhoug­en hos Drevelin.

I vekst

Bedriften har flyttet inn sammen med Arendal Fysikalske Institutt på Langbrygge­n, og har planer om å utvide etter hvert med utstyr. Men åpningsdag­en, 31. januar, var det en datamaskin og en vegg med hyller som vart kommet på plass. I tillegg til de ansatte da.

Så langt, er det tilpasning og bestilling­er som lages her.

Mens hun venter på kunder, sitter Heggenhoug­en og finpusser en 3d-skanning av en pasients fot, som skal få en støtte. Når modellerin­gen er ferdig, vil hjelpemidd­elet lages på verkstedet i Kristiansa­nd.

– Vi skal få på plass noe mer verkstedut­styr her, og etter hvert en skanner for å kunne spesialtil­passe hjelpemidl­ene noe her også, sier Heggenhoug­en.

Firmaet startet i Bergen i 1859, og etablerte Drevelin Ortopedi Sør i Kristiansa­nd i 2008 med fem ansatte.

Nå er de 20 personer fordelt på hovedkonto­ret i Sør i Kristiansa­nd, med to satellitta­vdelinger i Agder.

 ?? ?? NY I BYEN: Daglig leder Kine Normann og ortopediin­geniør Vera Heggenhoug­en ønsker velkommen til Langbrygge­n hver onsdag.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N
NY I BYEN: Daglig leder Kine Normann og ortopediin­geniør Vera Heggenhoug­en ønsker velkommen til Langbrygge­n hver onsdag. FOTO: FRANK JOHANNESSE­N
 ?? ?? TILPASNING: Vera Heggenhoug­en finpusser en 3d-skanning av en fot som skal få tilpassede hjelpemidl­er. FOTO: FRANK JOHANNESSE­N
TILPASNING: Vera Heggenhoug­en finpusser en 3d-skanning av en fot som skal få tilpassede hjelpemidl­er. FOTO: FRANK JOHANNESSE­N

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway