Agderposten

Trygghet er en kjernefakt­or i eldreomsor­gen

Vi må sørge for at ingen eldre føler seg utrygge eller usikre på hva fremtiden vil bringe.

- Nina Roland Arendal Høyre

hatt utfordring­er med å kommuniser­e hva de både ønsker og har vedtatt, men i formannska­pet denne uken diskutere vi fremtiden til Solhaug bo- og omsorgssen­ter. Det er gledelig å se at det er en tverrpolit­isk enighet om at Solhaug skal videreutvi­kles. Dette er et viktig skritt for å sikre at våre eldre får den omsorgen de fortjener.

Politisk ledelse har

kjernefakt­or i eldreomsor­gen. Vi må sørge for at

Trygghet er en

ingen eldre føler seg utrygge eller usikre på hva fremtiden vil bringe. Når beboere på Solhaug og i Arendal må flyttes til et høyere omsorgsniv­å, er det avgjørende at vi balanserer dette slik at den enkelte føler seg ivaretatt. Usikkerhet­en i slike overganger må ikke undervurde­res – vi må hele tiden ha menneskeve­rdet i sentrum.

blitt beskyldt for å endre sin politikk innenfor eldreomsor­gen, men det stemmer ikke! Vårt hovedmål er at det skal vaere trygt å bli eldre i Arendal. Vi har vaert realistisk­e og justert tiltakene ut fra ønsket om å finne de beste

Arendal Høyre har

løsningene som gir både en økt kapasitet raskere og som er rimeligere tatt kommunens økonomiske situasjon. I programmet vi gikk til valg på er vi tydelige på at vi vil jobbe for å korte ned venteliste­ne på både korttidspl­asser, langtidspl­asser og omsorgsbol­iger. Derfor er vi glade for å se at også posisjonen tilnaermer seg oss i Høyre, og foreslår å se på muligheter for å utvide med korttidspl­asser ved eksisteren­de kommunale institusjo­ner i påvente av ferdigstil­lelse av helsehuset på Saltrød.

Høyre ønsker å få på plass flere sykehjemsp­lasser så raskt som mulig, og vi har derfor

Vi i Arendal

foreslått at vi får en snarlig sak om å få utredet muligheten til å øke kapasitete­n ved å bygge ut ved eksisteren­de sykehjem, hvor det kun trengs mindre regulering­er. Vi fremmet derfor et viktig tilleggspu­nkt som posisjonen dessverre ikke støttet i formannska­pet, men som vi vil løfte inn som forslag til bystyret:

Arendal Eiendom KF om å utrede bygging av nye sykehjemsp­lasser knyttet til ett eller flere av de eksisteren­de sykehjemme­ne. Utredninge­n skal inkludere potensiale­t for antall nye sykehjemsp­lasser og estimerte kostnader

“Arendal bystyre ber

for utbygging. Vi ønsker også en utbyggings­plan som viser hvor mye som kan spares ved å bygge ut nye sykehjemsp­lasser ved eksisteren­de sykehjem.”

politiske ledelsen til at vi sammen fortsetter dialogen og sørger for at både Solhaug bo- og omsorgssen­ter og andre institusjo­ner i kommunen blir steder hvor både utvikling, omsorg, pasientbeh­andling og trygghet går hånd i hånd.

Jeg oppfordrer den

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway