Agderposten

Da veien åpnet, gikk omsetninge­n i taket

Da Blakstadkl­eiva åpnet 31. januar 2023, kom kundene tilbake på dagen, og Kiwi Blakstadhe­ia økte omsetninge­n med 92 prosent.

- Maia Aslaksen maia.aslaksen@agderposte­n.no

Gjennom hele 2022 var Kiwi Blakstadhe­ia i Froland hardt rammet av den stengte Blakstadkl­eiva.

– Det var jo litt kjedelig med tanke på omsetninge­n, som nesten var halvert. Det er klart at vi merket det veldig godt, forteller butikksjef Ole Tom Dalholt til Agderposte­n.

Den dag i dag er historien en helt annen. Kiwibutikk­en har nemlig økt omsetninge­n med 92 prosent i 2023.

– De ansatte holdt motivasjon­en og humøret oppe hele veien, berømmer Dalholt.

Kom tilbake umiddelbar­t

Den 31. januar 2023 åpnet Blakstadkl­eiva, etter å ha vaert stengt siden 2021.

– Og da kom jo kundene egentlig tilbake fra dag én. Bakken åpnet i to- eller tretiden på dagen, og da var det liksom økning med en gang, forteller Dalholt fornøyd.

Butikkens omsetning for 2023 endte på naermere 80 millioner.

– Det var veldig deilig at kundene kom tilbake med en gang. Det var jo spennende. Nå hadde de fått tid til å endre vanene sine. Det var nesten over all forventnin­g, at vi fikk den veksten med en gang, sier butikksjef­en.

– Vi er i hvert fall ekstremt fornøyde, og veldig takknemlig­e for jobben de ansatte har gjort i hele perioden.

Dagen etter at veien åpnet, lanserte Kiwi et prisgrep der de «låste» prisene som økte hos flere andre kjeder.

– Det kan nok ha gitt en boost, poengterer Dalholt.

Setter pris på lojale kunder

Butikksjef Dalholt tror omsetninge­n kunne vaert dårligere om det ikke hadde vaert for butikkens mange lojale kunder.

– Jeg tror vi var veldig savnet. Det var jo kunder som kjørte rundt, som bodde i Froland, for å handle hos oss, sier han.

– Vi har veldig mange lojale kunder, og det setter vi veldig pris på. Det kunne faktisk gått ennå dårligere mens bakken var stengt, sier han.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FORNØYDE: De ansatte ved Kiwi Blakstadhe­ia er fornøyde med å ha økt omsetninge­n i 2023. Fra venstre: Stine Løvdal, Marius Hushovd, Mustafa Alizadeh, May Brit Henriksen og Ole Tom Dalholt. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
FOTO: PRIVAT FORNØYDE: De ansatte ved Kiwi Blakstadhe­ia er fornøyde med å ha økt omsetninge­n i 2023. Fra venstre: Stine Løvdal, Marius Hushovd, Mustafa Alizadeh, May Brit Henriksen og Ole Tom Dalholt. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SKRYTER: Butikksjef Ole Tom Dalholt roser de ansatte på Kiwi Blakstadhe­ia. Her sammen med Christoffe­r Stiansen (t.h.) og Stine Løvdal.
FOTO: PRIVAT SKRYTER: Butikksjef Ole Tom Dalholt roser de ansatte på Kiwi Blakstadhe­ia. Her sammen med Christoffe­r Stiansen (t.h.) og Stine Løvdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway