Agderposten

Hvorfor føler alle ansvar for at slagordet skal bli bra?

Som kommunikas­jonsfyr og forretning­sutvikler blir jeg ekstremt glad når jeg ser de mange artiklene der Arendal sitt slagord diskuteres.

- Fredrik Opheim

Det elskes og det rives i stykker. Fantastisk. For erfaringsm­essig, hvis ingen har noen kritiske tilbakemel­ding, da bryr de seg faktisk ikke om det du har lansert. Det er ikke tilfelle i Arendal.

Det mine bransjekol­legaer i Innoventi har lansert sammen med Arendal kommune bryr folk seg om. Men hvorfor er det slik? Hvorfor føler så mange at de har er ansvar for at det skal bli bra?

Sammen om ansvaret. Så enkelt, men kanskje så genialt? Ansvar er noe du tar, sånn er det hvert fall i min verden, og vi må ta ansvar for å forvalte den verden vi lever i. Ikke bare innad i kommunen. Jeg har aldri vaert stoltere av Arendal enn nå. Vi er aktuelle, relevante og vi viser at vi tar ansvar. Og best av alt, vi er dritgode på å gjøre det sammen.

Det diskuteres om hvem som har ansvaret. For meg høres det ut som avslutning­en på en dårlig lunsj på kontoret. Alle lurer på hvem som har forberedt presentasj­onen til kundemøtet etter lunsjen. Vi i Arendal skal ikke vaere sånn. Vi har tatt ansvaret. Ikke på tross av våre ressurser og ulike utgangspun­kt, men med det som vår styrke.

Vi vil alle ha ulikt ansvar. Noen for å styre en kommune. Andre for å påse at frivilligh­eten blomstrer og noen som kjører og henter barna til vårt nye GAME Streethous­e. Ansvar trenger ikke vaere så stort, men det er en forpliktel­se som kommer fellesskap­et til gode.

For min del behøver ikke vi ikke livskvalit­et og baerekraft i slagordet. Baerekraft­ig er å vaere ansvarlig, og fellesskap­et er avgjørende for god livskvalit­et. Så enkelt, men så genialt?

Så tvert imot, rykk fram til start og ta med dere en tusen(lapp) takk for godt arbeid. Ikke bare kommunen og Innoventi, men alle dere som stiller kritiske spørsmål og tar del i diskusjone­n.

Forretning­sutvikler

 ?? FOTO: MARKUS HAUSEVIK JOHNSEN ?? Erfaringsm­essig, hvis ingen har noen kritiske tilbakemel­ding, da bryr de seg faktisk ikke om det du har lansert, skriver Fredrik Opheim.
FOTO: MARKUS HAUSEVIK JOHNSEN Erfaringsm­essig, hvis ingen har noen kritiske tilbakemel­ding, da bryr de seg faktisk ikke om det du har lansert, skriver Fredrik Opheim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway