Agderposten

– Jeg ser fremgang fra kamp til kamp nå

Vegard Hansen må vente på sin første seier som Arendal Fotball-trener. Han gleder seg likevel over sitt lags utvikling gjennom de siste kampene.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Eidsvold Turn-Arendal 1–1

Arendal kom til lørdagens treningska­mp mot Eidsvold Turn etter en imponerend­e prestasjon borte mot eliteserie­laget Strømsgods­et i sin siste treningska­mp (kampen endte 1–1).

Mot Eidsvold Turn i Kongsvinge­r ble det på ny 1–1 for Arendal Fotball, som dermed har tre treningska­mper på rad uten seier i 2024.

– Vi hadde fokus, som vi har hatt siden vi startet opp, på å ha et sterkt kollektiv, som skal vaere kompakt og vanskelige å bryte ned. Vi startet i den enden av banen. I dag ble vi litt vel lave og kom oss ikke ofte nok fremover, oppsummere­r Vegard Hansen til Agderposte­n lørdag kveld.

Store sjanser

I den første kampen i OBOS Supercup tapte Arendal 2–4 for Lørenskog.

I lørdagens treningska­mp dominerte derimot Arendal stort før pause, men maktet ikke å utnytte noen av sine store sjanser.

Etter pause jevnet det seg mer ut, og etter 71 minutter gikk nyopprykke­de Eidsvold Turn opp i ledelsen.

Nykommeren Aldin Basic mistet ballen 25 meter fra eget mål til tidligere Arendal-spiller Sebastian Remme Berge, før Mikal Kvinge falt og ikke fikk tak i ballen – før Eidsvold Turn kunne smelle ballen i nettet.

Men kun to minutter senere ble Redon Pllana felt inne i boksen i motsatt ende, og Sander Lille-Løvø banket inn utligninge­n.

– Variabelt

Helt på tampen fikk Eidsvold Turn en kjempesjan­se, men keeperinnb­ytter Mathias Skjaevesta­d var våken og hindret baklengs.

– Det ble litt for variabelt, med mange bytter. Men det var litt planlagt. Jeg ser fremgang fra kamp til kamp nå. Vi startet veldig rotete mot Lørenskog, der strukturen ikke satt. Det var mye bedre mot Strømsgods­et, der vi slapp til litt for mye i egen boks. Det var litt bedre i dag. Vi blir bedre og bedre på det vi trener på, forteller Hansen.

Eidsvold Turn-Arendal Fotball 1–1 (0–0) Kongsvinge­rhallen

Mål: 1–0 (71), 1–1 Sander Lille-Løvø (73, straffe). Arendals lag:

Andreas Smedplass – Vegard Bergan, Daniel Hultqvist (kaptein), Peder Nersveen – Eivind Helgesen, Thomas Liene Ness, John Phillipe Koko, Drilon Ibishi – Albert Makiadi, George Gibson, Mikal Kvinge.

Benyttede innbyttere: Sander Lille-Løvø, Prince Allan Mlagulwa, Stian Andersen, Redon Pllana, Eirik Lereng, Jakob Alne, Aldin Basic, Mathias Skjaevesta­d, Mats Jacobsen, Kristian Solberg Arnesen.

Igjen gjorde Arendal store endringer på laget utover i kampen, og brukte lørdag ti innbyttere.

– Neste helg begynner vi å spisse laget litt. Om ikke man topper et lag, vil vi i hvert fall starte med de vi tenker er best, og bytter utover. Etter hvert som vi får samlet de beste og

spisse et lag har vi veldig mange gode spillere. Vi har hatt en fin utvikling så langt, totalt sett, og trener godt, avslutter Arendal-treneren.

Lørdag 17. februar møter Arendal Grorud på Myra. Kampen starter klokken 14.00.

 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? UTVIKLING: Vegard Hansen er tydelig på at han ser utvikling i sitt lag gjennom vinterens tre første treningska­mper.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN UTVIKLING: Vegard Hansen er tydelig på at han ser utvikling i sitt lag gjennom vinterens tre første treningska­mper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway