Agderposten

Millioninv­esteringen klar for å skinne i Jerv

Jerv og Andreas Endresen (21) hadde en tung høst. Nå ønsker angriperen å vise Jerv-publikumme­t hva som bor i han.

- Marius Gundersen marius.gundersen @agderposte­n.no

– Jeg kom inn i en vanskelig situasjon. Jeg føler egentlig at jeg ikke har fått vist en brøkdel av det jeg kan i Jerv. Jeg satser på at jeg får vist hva jeg kan i år, sier Andreas Endresen til Agderposte­n.

Unggutten kom til Jerv i fjor fra Vard Haugesund etter å ha bøttet inn mål i 2. divisjon for Rogalandsk­lubben på vårparten.

På 16 kamper scoret han 11 mål for et lag som kjempet i bunnen av tabellen, i tillegg til at han scoret et mål i cupen.

Interesse fra Eliteserie­n

Dette fikk flere klubber til å speile opp øynene for angriperen. Det var blant annet interesse fra eliteserie­klubber i sommer, men valget falt på Jerv.

– Det var noen muligheter, men tanken var at jeg skulle til en 1. divisjonsk­lubb og forhåpentl­igvis få mye spilletid, men så endte ikke det som noen av oss hadde håpt da. Men det er ikke noe jeg kan gjøre noe med nå, forteller 21-åringen.

For Jerv ble det minimalt med spilletid. Han var involvert

REVANSJESU­GEN:

i åtte kamper fordelt på 179 minutter.

– Det var en veldig tung høst, med tanke på at jeg var i god form og hadde en fin flyt når jeg kom. Så dabbet det egentlig bare av utover sesongen, forteller Endresen.

Dermed måtte han nøye seg med å spille for Jervs andrelag i 4. divisjon.

Der gjorde han sine saker svaert godt og scoret sju mål på seks kamper for gultrøyene. Nå håper 21-åringen å kunne gjøre noe av det samme for Jervs førstelag.

– Jeg hadde 11 mål på en halv sesong i fjor på et lag som kjempet i bunn, så en får håpe at det blir enda mer i år, sier den høyreiste spissen, som legger til at han ikke har satt seg noen konkrete målsetting­er for sesongen.

– Det viktigste er at laget scorer mange mål sånn at vi vinner kamper, og hvis jeg scorer mange av de så er det bare en bonus.

Proffkontr­akt

Endresen skrev proffkontr­akt med eliteserie­klubben Haugesund allerede som 16-åring. Han debuterte i

Eliteserie­n 17 år gammel da han ble byttet inn drøyt 20 minutter før slutt i bortekampe­n mot Mjøndalen i 2020.

Totalt ble det tre innhopp i Eliteserie­n for Endresen før han gikk på lån til Vard Haugesund sommeren 2021. Etter halvannet år på lån i Vard Haugesund, ble denne overgangen gjort permanent før fjorårsses­ongen.

Han er klar på at målet er å komme tilbake til Eliteserie­n, men først vil han få Jerv opp fra 2. divisjon.

– Jeg tror det blir en spennende sesong, så satser vi så klart på at vi klarer å få et opprykk, sier 2003-modellen.

Hentet for én million

Jerv-trener Lars Bohinen er klar på at Endresen skal få muligheten til å vise hva han er god for.

– Når jeg hadde han før jul så var det andre prioriteri­nger jeg hadde, så jeg fikk ikke sett han ordentlig, forteller Bohinen til Agderposte­n.

– Nå skal han få sjansene sine, så er det opp til han å ta de sjansene han får og vise at det ikke var et blaff det han opplevde i Vard, legger han til.

Jerv-treneren er klar på at klubben brukte en del penger for å få 21-åringen til Jerv.

– Han er en spiller som klubben har investert noen penger i, så det er klart det er vår oppgave å gjøre det vi kan for å få han til å lykkes.

Ifølge Haugesunds Avis skal Jerv ha kjøpt Endresen for en totalramme opp mot én million kroner.

Nylig solgte Jerv angriperne Bassekou Diabaté og Samuel Pedro.

Dermed står Jerv igjen med Felix Schröter, Josias King Furaha og Endresen som eneste spisser i troppen.

– Det er klart vi trenger spisser. Vi trenger nok, litt avhengig av om flere forsvinner, tre-fem spillere til, sier den tidligere Drillos-helten.

Jerv har så langt hentet inn tre forsterkni­nger i Lars Markmanrud (Sandefjord), Mansour Gueye (Sogndal) og Sivert Strangstad (Egersund).

 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? Jerv-trening.
Andreas Endresen føler han ikke har fått vist Jerv-publikumme­t en brøkdel av det han er god for. Her i duell med Iman Mafi (t.v.) på
FOTO: MARIUS GUNDERSEN Jerv-trening. Andreas Endresen føler han ikke har fått vist Jerv-publikumme­t en brøkdel av det han er god for. Her i duell med Iman Mafi (t.v.) på
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? Endresen scoret 11 mål på 16 kamper for Vard Haugesund i 2. divisjon i fjor. Nå satser han på å score minst like mye for Jerv. Her jaktes han av Sivert Strangstad, spilleren som nylig ble hentet fra Egersund.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN Endresen scoret 11 mål på 16 kamper for Vard Haugesund i 2. divisjon i fjor. Nå satser han på å score minst like mye for Jerv. Her jaktes han av Sivert Strangstad, spilleren som nylig ble hentet fra Egersund.
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? JAKTER FORSTERKNI­NGER: Bohinen er spent på å se hva Endresen kan levere på topp for Jerv i år. Han innrømmer likevel at klubben jakter flere spisser.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN JAKTER FORSTERKNI­NGER: Bohinen er spent på å se hva Endresen kan levere på topp for Jerv i år. Han innrømmer likevel at klubben jakter flere spisser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway