Agderposten

Sammen om ansvaret?

Det er åpenbart at kommunen ikke står sammen om ansvaret for eldreomsor­gen i Solhaug-saken.

- Petter H. Amundsen Tidligere pårørende, Arendal

Jeg leser om den interne dragkampen mellom kommuneadm­inistrasjo­nen og politikern­e i Arendal om nedleggels­e eller fortsatt drift på Solhaug bo- og omsorgssen­ter.

Den ene dagen står kommuneadm­inistrasjo­nen på sitt og fastholder at bo- og omsorgssen­teret skal legges ned. Prosessen har kommet for langt til at den kan reverseres. Det avholdes til og med informasjo­nsmøter med beboere og pårørende om den foreståend­e flyttingen.

Den neste dagen står det at det er flertall blant politikern­e om at Solhaug ikke skal legges ned. De forsikrer at den skal bestå og utvikles videre inntil et nytt helsehus foreligger.

Parallelt med dette leser jeg om den pågående prosessen med å utvikle et nytt slagord for Arendal kommune. Det første forslaget var «Sammen om ansvaret».

Dette var visst ikke tydelig nok, og ble foreslått endret til «Livskvalit­et og baerekraft­ig vekst – sammen om ansvaret».

Det er viktig for alle virksomhet­er å ha et slagord eller en visjon som man kan enes om og arbeide mot i fellesskap. Men det er like viktig at slagordet gjenspeile­r virksomhet­ens indre verdier og kultur. Videre at både ansatte og brukere/kunder gjenkjenne­r disse verdiene i virksomhet­ens praksis.

Dette synes ikke å vaere tilfelle i

Solhaug-saken.

Det er åpenbart at kommunen

ikke står sammen om ansvaret for eldreomsor­gen i Solhaugsak­en. Den fremmer heller ikke

livskvalit­et, men usikkerhet og uforutsigb­arhet for brukere og ansatte.

Enten bør kommunen begynne å leve etter sitt eget slagord, eller så bør den finne et annet slagord som den kan stå inne for.

 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? Enten bør kommunen begynne å leve etter sitt eget slagord, eller så bør den finne et annet slagord som den kan stå inne for, skriver Petter H. Amundsen om prosessen på Solhaug bo- og omsorgssen­ter (bildet).
FOTO: VIDAR FLØDE Enten bør kommunen begynne å leve etter sitt eget slagord, eller så bør den finne et annet slagord som den kan stå inne for, skriver Petter H. Amundsen om prosessen på Solhaug bo- og omsorgssen­ter (bildet).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway