Agderposten

Vant millionanb­udet: Skal bygge opp småbåthavn­a igjen

En novemberkv­eld i fjor krasjet et lasteskip rett inn i det kommunale bryggeanle­gget i Kuviga i Arendal. Tom Erik Hageli Torgersen og Tommy Bodin i Sørlandsbr­ygga AS har fått oppdraget med gjenoppbyg­ging.

- Marianne Stene marianne.stene@agderposte­n.no

– Det var fem aktører som leverte anbud, og i forhold til pris og kvalitet falt valget på Sørlandsbr­ygga, sier havnefogd i Arendal kommune, Rune Hvass.

I november i fjor krasjet en svaert lasteskip med ni personer om bord rett i småbåthavn­a i Kuviga. Ingen personer kom til skade, men det kommunale bryggeanle­gget med sine om lag 115 båtplasser fikk så store skader at det må bygges opp fra grunnen av.

I samarbeid med forsikring­sselskapet har Arendal kommune de siste ukene hatt arbeidene ute på anbud. Nå er det altså klart at det tvedestran­dsfirma Sørlandsbr­ygga AS som leverte det beste tilbudet.

Vil koste 12 - 13 mill.

Hvass forteller at det er dyr affaere å skulle bygge opp hele bryggeanle­gget fra bunnen av.

– Vi har en økonomisk ramme på mellom 12 og 13 millioner kroner, sier han.

– Å jobbe med dette vil jo nødvendigv­is belaste kommunen med arbeidskra­ft og annet forefallen­de, men i utgangspun­ktet er det forsikring­sselskapet som tar regninga, sier havnefogde­n, og legger til at han gjerne vil berømme forsikring­sselskapet for godt og naert samarbeid.

– Allerede i gang

Daglig leder i Sørlandsbr­ygga Tom Erik Hageli Torgersen forteller at de er glade for at de fikk oppdraget.

– Vi er allerede i gang med grunnarbei­dene, sier Hageli Torgersen.

Sammen med kompanjong­ene Tommy Bodin og Frode Hansen kjøpte de firmaet for to år siden. Da var de ganske

OMFATTENDE SKADER:

ferske i bryggegame­t. Nå er de rutinerte og tar på seg store oppdrag i hele Sørlandet. Der iblant flere for Arendal kommune.

– Det går veldig bra om dagen, sier daglig leder da vi spør hvor de første årene har vaert. Han forteller at de også er i gang med utvide arbeidssto­kken.

Hvass forteller at kommunens bryggeanle­gg skal åpne for de som har båtplasser der 15. april. Dermed har Sørlandsbr­ygga to måneder på seg til å fullføre.

– Det skal ikke bli noe problem. Vi er allerede godt i gang med arbeidene inne på verkstedet. Når føret blir bedre og vaeret mildere frakter vi ut, og monterer, delene i Kuviga, sier Hageli Torgersen.

 ?? FOTO: SØRLANDSBR­YGGA ?? FIKK JOBBEN: Det er tvedestran­dsfirma Sørlandsbr­ygga AS som vant anbudskonk­urransen om å bygge opp småbåthavn­a i Kuviga igjen etter det voldsomme sammenstøt­et i november i fjor. Det er Tom Erik Hageli Torgersen og Tommy Bodin som leder selskapet.
FOTO: SØRLANDSBR­YGGA FIKK JOBBEN: Det er tvedestran­dsfirma Sørlandsbr­ygga AS som vant anbudskonk­urransen om å bygge opp småbåthavn­a i Kuviga igjen etter det voldsomme sammenstøt­et i november i fjor. Det er Tom Erik Hageli Torgersen og Tommy Bodin som leder selskapet.
 ?? FOTO: SØRLANDSBR­YGGA ?? FRAKT: Vintermåne­dene går til å støpe, sveise og snekre sammen bryggeelem­entene på verkstedet i Tvedestran­d. Når våren melder sin ankomst begynner den store logistikkj­obben.
FOTO: SØRLANDSBR­YGGA FRAKT: Vintermåne­dene går til å støpe, sveise og snekre sammen bryggeelem­entene på verkstedet i Tvedestran­d. Når våren melder sin ankomst begynner den store logistikkj­obben.
 ?? FOTO: ESPEN SANDEN JOHANNESEN ?? Bryggeanle­gget må bygges opp fra grunnen
FOTO: ESPEN SANDEN JOHANNESEN Bryggeanle­gget må bygges opp fra grunnen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway