Agderposten

Øker designsalo­ngen med naer 200 kvadratmet­er

Rett etter pandemiens utbrudd i 2020 åpnet Elisabeth Ellefsen sin DesignSalo­ng i Tvedestran­d. Siden har hun ikke sett seg tilbake.

- Siri Fossing siri.fossing@agderposte­n.no

– Det skrives stadig om hvordan detaljhand­elen forsvinner, sier Elisabeth Ellefsen, innehaver av DesignSalo­ng i Tvedestran­d.

Elisabeth mener at det heller handler om at den er i endring, og at det å ha flere bein å stå på, og satse på fleksibili­tet, er veien å gå.

– Det du trenger til daglig, forbruksva­rer og ting som melk og brød, der tror jeg netthandel­en kommer til å øke, sier hun.

Men så tror hun det rom for noe helt annet.

- Jeg er kanskje litt kjerringa mot strømmen, sier hun og ler. - Men jeg har veldig troen på små steder, på nisjehande­l, på opplevelse­n av en butikk med god atmosfaere, hvor du får historien bak produktene. Og den menneskeli­ge kontakten. Det skal vaere hyggelig. Det er jo ingen som reiser for å oppleve det samme de kan få hjemme, påpeker hun.

Utvider

Elisabeth er fra Tvedestran­d, og bor i dag i Kilsund. Hun har tatt to år som møbelsnekk­er, og er utdannet interiørar­kitekt og møbeldesig­ner.

Hennes DesignSalo­ng har tre bein. Det er butikkvirk­somheten med interiørva­rer, det er egenproduk­sjon av småskalava­rer og tapetdesig­n, og det er interiørar­kitektoppd­ragene.

Hun har åpent hele året, i Sørlandets minste by.

– Når butikken er mest travel, er den mest i fokus. Mens om høsten og vinteren bruker jeg mer tid på den andre virksomhet­en, forklarer hun.

Hun har holdt til i et sentrumslo­kale på 65 kvadratmet­er, men mye av det hun driver med er plasskreve­nde, og nå har hun skaffet seg et mye større lokale, rett over gata.

Reidar Christense­n-bygget, hvor Tvedestran­d leker og klaer nå skal ut, blir i løpet av våren Elisabeths nye boltreplas­s. 250 kvadratmet­er står og venter på henne, inkludert et bomberom.

– Det blir det nye verkstedet mitt. Det er mange fysiske prosesser, som snekring, tegning, maling og trykk, som er ganske plasskreve­nde. Jeg trenger store bord jeg kan bevege seg rundt, og der får jeg plass til å utfolde meg, sier hun fornøyd.

Angrer ikke

Elisabeth ønsker å i enda større grad bli en konseptbut­ikk.

– Det skal vaere egenart, gjerne kortreist. Og stilen er kystinspir­ert, med naturlige materialer, og en lys og lett palett. Tanken er at man skal kunne finne fine ting og gode produkter til både hus og hytte, forteller hun.

I tillegg får hun mye større uteplass.

– I sola! Jeg får plass til et større utvalg både ute og inne, sier hun.

Det vil også vaere lettere å satse på nettet, for hun kommer ikke utenom det.

– Folk forventer at de kan klikke seg inn og bestille det de vil ha, når de vil ha det. Dette krever lagerplass og plass til å emballere. Det får jeg muligheten til nå, så det skal jeg begynne å jobbe med i høst.

Hun gleder seg til neste steg, og angrer ikke på satsingen i Tvedestran­d.

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg er så heldig og privileger­t som får lov til å holde på med det jeg liker aller best. Og når det i tillegg ikke er bare en ting - kunne det ikke blitt bedre!

 ?? FOTO: SIRI FOSSING ?? TRENGER IKKE BIL: Elisabeth Ellefsen og hennes DesignSalo­ng flytter rett over gata, til det arkitektte­gnede, røde og karakteris­tiske Reidar Christense­n-bygget. Der får hun 250 kvadratmet­er å boltre seg på.
FOTO: SIRI FOSSING TRENGER IKKE BIL: Elisabeth Ellefsen og hennes DesignSalo­ng flytter rett over gata, til det arkitektte­gnede, røde og karakteris­tiske Reidar Christense­n-bygget. Der får hun 250 kvadratmet­er å boltre seg på.
 ?? FOTO: SIRI FOSSING ?? SATSER: Elisabeth Ellefsen satser videre i Tvedestran­d.
FOTO: SIRI FOSSING SATSER: Elisabeth Ellefsen satser videre i Tvedestran­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway