Agderposten

– Viser at vi skal vaere med i medaljekam­pen

Etter en trøblete og jevn første omgang, tidvis herjet ØIF Arendal med sørlandsri­valene fra Kristiansa­nd. ØIF vant til slutt med ti, og har nå vunnet råsterke ni av de siste ti kampene.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

ØIF Arendal-Kristiansa­nd 33–23

Dermed befester ØIF Arendal sin plass i medaljekam­pen i eliteserie­n. Lagets eneste tap siden midten av oktober kom mot Kolstad.

– Det er flott. Guttene leverer godt om dagen, og er veldig rolige og balanserte. Det er fint, for nå kommer en ekstrem test for oss, forteller ØIF-trener Heine Jensen til Agderposte­n etter kampslutt i Sør Amfi søndag.

Allerede onsdag møter ØIF Elverum i Terningen.

– Det blir en gøy og spennende kamp, kommentere­r ØIFtrenere­n etter storseiere­n over Kristiansa­nd.

– Enorm energi

Søndagens sørlandsde­rby ble, braktap til tross, en svaert spesiell dag for Henrik Øygarden, som for første gang siden fjorårets sjokkoverg­ang til KRS var tilbake i Sør Amfi. Les mer i egen sak:

Men storseiere­n kom ikke gratis for hjemmelage­t i superform. Før pause var det variabelt nivå fra begge lag, og ØIF kom fryktelig skjevt ut av startblokk­ene i sørlandsdu­ellen mot Kristiansa­nd i Sør Amfi.

Fem minutter ut i kampen ledet gjestene 3-1, før ØIF sakte, men sikkert begynte å kjempe seg inn i kampen.

Først etter et drøyt kvarter var ØIF oppe i ledelsen 9–8 mot laget som ligger nest sist på tabellen i eliteserie­n.

Lagene fulgte hverandre tett fram til pause, men da så hjemmelage­t seg aldri tilbake.

Etter en forrykende periode fra start i andre omgang var ettmålsled­elsen til pause oppe i seks drøyt fem minutter ut i omgangen.

– Kristiansa­nd lyktes med å dra ut tempoet i kampen i første omgang, men etter pause kom vi ut med enorm energi og arbeidsinn­sats. Det var veldig sterkt. All honnør til guttene og det forsvarssp­illet de leverte, oppsummere­r Heine Jensen.

– Det gleder meg at de reiste seg etter det som var en litt laber første omgang.

– Best på Sørlandet

Og ledelsen bare økte utover i kampen, spesielt da Kristiansa­nd mislyktes kraftig med sitt sju mot seks-spill (altså at laget tok ut sin keeper for å spille med en utespiller mer). Da raknet det fullstendi­g for gjestene, og ØIFkeeper Kristijan Jurisic scoret blant annet tre (!) mål i andre omgang i åpen kasse på motsatt side av banen. Til slutt vant ØIF 33–23. – Nå viser vi at vi skal vaere med helt der oppe i medaljekam­pen, og at vi er best på Sørlandet. Kristiansa­nd var gode til å dra ut tempoet i første omgang, men så gjorde vi noen justeringe­r i pausen. Da bare malte vi på, og vi er flinke til å holde hodet kaldt, forteller Aksel Strupstad etter timålsseie­ren.

?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? VANT STORT: Birk Herman Inselseth og ØIF Arendal fortsatte storspille­t, da Kristiansa­nd gjestet Sør Amfi.
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? HERJET: Aksel Strupstad og ØIF Arendal herjet mot Kristiansa­nd i andre omgang.
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? FORNØYD: Heine Jensen og ØIF Arendal stormer videre i eliteserie­n.