Agderposten

Synne Sanden tolker klassikere i jazzklubbe­n

Det blir møte med perler fra den nyere musikalske skattekist­en, når en av landets mest spennende unge vokalister, sammen med byens fremste jazzmusike­re, entrer scenen i Arendal jazzklubb, torsdag.

-

Denne artikkelen er ikke skrevet av en journalist i Agderposte­n, og er derfor ikke fri og uavhengig journalist­ikk. Artikkelen er i sin helhet laget av en ekstern bidragsyte­r. Vi har funnet innholdet interessan­t for våre lesere, og publiserer det derfor redigert og tilrettela­gt av redaksjone­n. Det betales ikke honorar for slike artikler.

Synne Sanden har for lengst gjort seg bemerket både i Norge og i utlandet, med sitt sterke vokaluttry­kk. Synne, som opprinneli­g kommer fra Treungen, har allerede rukket å gi ut fem album i eget navn. Hun har også turnert både i Norge, Europa og Amerika og samarbeide­t med store navn som Thomas Dybdahl, Bugge Wesseltoft, Tord Gustavsen og Martin Horntvedt. Hennes siste plate, Unfold, beveger seg i et landskap som gjerne kan betegnes som indiepop eller kunstpop, et landskap som ofte rekruttere­s av musikere som også har minst ett bein i jazzen.

Og det er nettopp en mer jazzet tilnaermin­g Synne Sanden kommer med til Arendal jazzklubb. Sammen med et eminent band bestående av Espen Larsen og Tomas Fianbakken på gitarer, Ole Kelly Kvamme på bass og Tom Rudi Torjussen på trommer, tar Synne et dypdykk ned i musikken til noen av de beste låtskriver­ne fra de siste femti årene. På konserten kan publikum glede seg til å høre musikk av Joni Mitchell, Tom Waits og Ane Brun. Konserten blir også krydret med et knippe standardlå­ter som Synne og medmusiker­ne har forkjaerli­ghet for.

Tom Waits og Joni Mitchell har begge levert musikk som er blitt «allemannse­ie». Both Sides Now, A Case Of You, Downtown Train og Take It With Me, er blant de mange sangene som har sikret disse fantastisk­e låtskriver­ne stjernesta­tus på musikkhimm­elen. Også vår egen Ane Brun har de siste 20 årene levert sterke låter som egner seg godt for tolkning. Hvilke sanger Synne Sanden presentere­r for publikum torsdag, i kulturhuse­ts Lille Torungen.

Det vi vet er at dette kommer til å bli en sterk kveld med en av de mest spennende og modige stemmene vi i har norsk musikk for tiden. i

Skrevet av Pål Koren Pedersen og publisert på sideblikk.agderposte­n.no.

 ?? FOTO: SIOBHAN BEASLEY ?? Synne Sanden kommer til Arendal jazzklubb.
FOTO: SIOBHAN BEASLEY Synne Sanden kommer til Arendal jazzklubb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway