Agderposten

Her forlater de Agderposte­n med tyvegodset i hendene

Innbruddst­yvene hos Agderposte­n ble fanget på film. Nå er også en av dem arrestert.

- Eline Storsaeter esto@agderposte­n.no

Mandag morgen oppdaget ansatte i Agderposte­n at det hadde vaert ubudne gjester på besøk i flere avdelinger.

Flere laptoper, noen kameraer og annet utstyr var borte. Avisen anmeldte forholdet, og politiet gjorde åstedsunde­rsøkelser kort tid etter.

Tirsdag fikk Agderposte­n tilgang på et lengre videooppta­k, som viser tyvenes ferd på vei ut med tyvegodset. Den kan du se i denne saken på agderposte­n.no.

Rusler rolig ut på gaten

– Videoen Agderposte­n har fått tilgang på, viser metode, tidspunkt og to personer som forlater bygget, sier daglig leder og sjefredakt­ør i Agderposte­n, Katrine Lia.

Videoklipp­et viser en mann og en kvinne, som forlater bygget gjennom en åpen kjøreport ved Agderposte­ns lokaler i Torvgaten.

Mannen har tilsynelat­ende en stor PC-skjerm i den ene hånda, og en bag med annet tyvegods i andre posen han baerer. På ryggen har han en sekk. Kvinnen kommer like bak – med hendene fulle.

Agderposte­n har sett hele videoen, hvor det kommer tydelig fram av tidsstempe­let at mannen tok seg inn gjennom porten klokken 02.22. Begge to forlater bygget klokken igjen klokken 03.56.

Knappe sekunder etter tyvene er ute på gata, kommer det en mann med hund gående forbi – som tilsynelat­ende ikke reagerer på hendelsen.

Ingen av personene er maskerte. Kvinnens ansikt er relativt tydelig på videoen.

En mann pågrepet

Politiets etterforsk­ningsleder, Helge Torsvik, sier til Agderposte­n at de har pågrepet en mann etter hendelsen hos Agderposte­n.

– Foreløpig har vi en mann som sitter i arresten i Arendal, som erkjenner at han var inne hos Agderposte­n. Han ble pågrepet i en stjålet bil mandag. Vedkommend­e blir nå overført til Froland fengsel.

– Har dere gjort forsøk på å få tak i overvåking­svideoer?

– Det har jeg ikke helt oversikten på.

Mandag ble det meldt inn flere tyverier på relativt kort tid. Både i en butikk i Arendal sentrum, samt på Stoa.

Torsvik bekrefter at de sitter på et relativt stort beslag av tyvegods.

– Hva som tilhører Agderposte­n og andre steder, jobber vi med å få oversikt over nå.

Videre sier sjefredakt­ør Lia at avisen ikke kommer til å gi tilgang til upublisert materiale.

– Det må politiet eventuelt skaffe seg på egen hånd, gjennom egen etterforsk­ning, sier Lia.

(Se overvåking­svideoen på agp.no.)

 ?? FOTO: SKJERMDUMP/VIDEO ?? TYVER: Ut av en åpen kjøreport, forlater tyvene lokalene – med hendene fulle.
FOTO: SKJERMDUMP/VIDEO TYVER: Ut av en åpen kjøreport, forlater tyvene lokalene – med hendene fulle.
 ?? FOTO: NULL ?? – Foreløpig har vi en mann som sitter i arresten i Arendal, som erkjenner at han var inne hos Agderposte­n. Han ble pågrepet i en stjålet bil mandag, forteller etterforsk­ningsleder Helge Torsvik.
FOTO: NULL – Foreløpig har vi en mann som sitter i arresten i Arendal, som erkjenner at han var inne hos Agderposte­n. Han ble pågrepet i en stjålet bil mandag, forteller etterforsk­ningsleder Helge Torsvik.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? SPOR: På taket av bygningen var det spor i snøen og ved en av byggets nødutgange­r er det slengt ut pappesker og en søppelkass­e.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N SPOR: På taket av bygningen var det spor i snøen og ved en av byggets nødutgange­r er det slengt ut pappesker og en søppelkass­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway