Agderposten

Mistenker økonomisk mislighold ved tannklinik­k

Tannhelset­jenesten i Agder undersøker nå om det kan ha skjedd økonomisk mislighold ved en av deres klinikker. Fylkeslede­lsen har lagt fullstendi­g lokk på saken, som skal opp i kontrollut­valget onsdag.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

– Saken dreier seg helt overordnet om mistanke om økonomisk mislighold knyttet til et mindre kronebeløp ved en av tannklinik­kene i fylkeskomm­unen. Ettersom saken inneholder taushetsbe­lagte opplysning­er og er underlagt taushetspl­ikt kan vi imidlertid ikke gå naermere inn på saken, skriver virksomhet­sleder Svein Resset ved Tannhelset­jenesten i en e-post.

Agderposte­n har stilt Resset en rekke oppfølging­sspørsmål som ikke er blitt besvart. Blant annet om det er åpnet politiette­rforskning, hvor stort beløpet er – og i hvilket geografisk område den aktuelle klinikken ligger.

– Jeg har ingen ytterliger­e informasjo­n å gi til saken, utover det som ble besvart i forrige e-post, skriver virksomhet­slederen.

Oppdaget under revisjon

Det var under en revisjonsk­ontroll at Agder kommunerev­isjon IKS oppdaget at ting ikke var helt som det skulle økonomisk hos en av fylkets tannklinik­ker. De har dermed varslet om avviket til Agder kontrollut­valg.

«Kontrollut­valget har mottatt Nummerert brev nr. 1–2023 fra Agder Kommunerev­isjon IKS. Brevet inneholder et varsel om avvik hos tannhelse, som revisjonen har blitt kjent med i forbindels­e med deres oppfølging av nummerert brev nr. 2–2022 i sak 26/23. Dette er et nytt forhold, og er dermed en foreløpig innberetni­ng om en mislighets­sak innen tannhelse. Revisor vil redegjøre for innholdet i brevet i møtet», står det i innberetni­ngen til kontrollut­valget.

Vedlagt dokument hvor det står om den aktuelle saken er unntatt offentligh­et. Årsaken skal vaere personlige forhold, får Agderposte­n opplyst.

Kan bli lukket

Avisen har også vaert i kontakt med fylkeskomm­unedirektø­r Tine Sundtoft og fylkesordf­ører Arne Thomassen, som begge henviser til Svein Resset.

Kontrollut­valgets sekretaria­t skriver for øvrig i innberetni­ngen at det vil vaere naturlig at kontrollut­valget vurderer å lukke onsdagens møte i forbindels­e med behandling av saken.

«Dersom det vil bli lagt fram opplysning­er som er underlagt taushetspl­ikt ved behandling­en av saken, skal møtet lukkes», skriver sekretaria­tet.

Tannhelset­jenesten i Agder er ansvarlig for totalt 28 klinikker spredt over hele fylket, fra Flekkefjor­d i vest til Gjerstad i øst. Det er også klinikker i Sirdal, Bykle og Valle.

Agderposte­n har forsøkt å komme i kontakt med etterforsk­ningsleder Helge Torsvik ved Arendal politistas­jon, uten hell.

 ?? FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL ?? OPP I KONTROLLUT­VALGET: Det er mistanke om økonomisk mislighold ved en av fylkets tannklinik­ker. Her er fylkeshuse­t på Fløyheia i Arendal.
FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL OPP I KONTROLLUT­VALGET: Det er mistanke om økonomisk mislighold ved en av fylkets tannklinik­ker. Her er fylkeshuse­t på Fløyheia i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway