Agderposten

Boikott Hamas!

Svar på Vidar Iversen fra partiet Rødt sitt innlegg «Boikott Israel»

- Bjørn Kristianse­n Risør

Løgn er et effektivt våpen med stor ødeleggend­e kraft, bare mange nok tror på den. Partiene på venstre siden prøver nå å legge skylda for grusomhete­ne i Gaza på Israel alene. «Jødene er krigsforbr­ytere og de må straffes, boikottes og fordømmes». Heldigvis ble alle forslagene om straffetil­tak mot Israel fra Rødt, SV og MDG avvist på Stortinget, i denne omgang.

Det finnes ikke noen folkeslag som er blitt utsatt for så mye forfølgels­e og urettferdi­ghet som det jødiske folk. Det hele toppet seg under nazistenes styre. De klarte, med god hjelp fra mennesker som trodde på nazismens løgner, å myrde 6 millioner uskyldige mennesker.

Etter 2. verdenskri­g hadde verden endelig innsett at jødene måtte få sitt historiske hjemland tilbake. De trengte et sted på jorden der en forfulgt og foraktet rest av det jødiske folk kunne få bo i fred og trygghet.

FN, med USA og Sovjetunio­nen i spissen ledet an i en avstemning der majoritete­n av FN forsamling­en den 14. mai 1948 gjenoppret­tet staten Israel. Landområde­t var den gang styrt av England, og før det styrt av en rekke forskjelli­ge imperier.

Israel er ingen okkupasjon­smakt, slikt Vidar Iversen fra Rødt hevder. Israel har aldri startet krig mot noen av sine naboer, men konsekvent forsvart seg selv. Det første angrepet kom dager etter opprettels­en av nasjonen, det siste kom 7. oktober, for bare fire måneder siden. Men det virker det som at Rødt sin talsmann har glemt?

Hvem blir ikke opprørt og støtt av bildene vi ser fra Gaza? Tusener av uskyldige sivile dør og lider i krigen mellom Israel og Hamas. Det er grusomt og det må bli slutt på dette, det er vi enige om.

Krig er menneskehe­tens mest motbydelig­e påfunn. Krig har alltid gått utover uskyldige. Det har aldri blitt ført en «human» krig noen gang i menneskets historie. Det kommer vi aldri heller til å få se.

Under 2. verdenskri­g ble millioner av barn og kvinner bombet i hjel i Tyske byer. Bare i Dresden alene ble over 40 000 barn og kvinner drept på ett døgn, brent levende i ruinene etter de alliertes bombetokt. Deres eneste forbrytels­e var at de var født i Tyskland. Men de allierte hadde ingen annen måte å få avsatt naziregime­t på enn å bombe det i stykker. På samme vis blir det blir ingen fred på Gaza før Hamas er satt ut av spill.

Kvinner og barn på Gaza fortjener ikke den lidelsen de blir påført, og det må snart ta slutt. Men det fortjente heller ikke de 1200 jødene som ble myrdet av Hamas den 7. oktober. Gislene som fortsatt holdes fanget av Hamas fortjener heller ikke den urett som blir begått mot dem. Men det velger Vidar Iversen dessverre å vaere taus om.

Denne krigen er startet og denne krigen oppretthol­des av Hamas. De er ansvarlige for å ha startet dette blodbadet. Slippes gislene fri og slutter Hamas med å sende raketter mot Israel, og legger de ned sine våpen, så er denne krigen over.

Der er anslått at ca. 50 000 raketter og granater er skutt mot Israel siden 2001. Hvem hadde funnet seg i slikt uten å forsvare seg? Ifølge avisen DN er Norske bistandspe­nger til Gaza med på å finansiere tunneler, berike korrupte ledere og finansiere terror. Hvis noen burde boikottes, er det Hamas og ikke Israel.

 ?? FOTO: INNSENDT ?? Bjørn Kristianse­n svarer på innlegget «Boikott Israel» av Vidar Iversen.
FOTO: INNSENDT Bjørn Kristianse­n svarer på innlegget «Boikott Israel» av Vidar Iversen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway