Agderposten

Jødene har skylden – igjen

Det er fryktelig at så mange sivile blir drept i bombingen. Men fordømmels­e av Israel og anklage om folkemord?

- Dag Eriksen Fevik, Grimstad

Etter den forferdeli­ge massakren 7.10.23 fikk Israel et blaff av sympati fra mange av verdens land. Denne sympatien avtok etter to dager, dvs. allerede før Israel gikk inn i Gaza for å stoppe Hamas, og fordømmels­en av Israel pga. alle de sivile som blir drept i Gaza, er nå massiv.

Det er fryktelig at så mange sivile blir drept i bombingen. Men fordømmels­e av Israel og anklage om folkemord?

Begrunnels­en er ofte at man sammenlign­er antall drepte i Gaza med de som ble drept, torturert og voldtatt i Israel 7.10. Da ble det drept «bare» 1200, i Gaza er det nå (8. februar) drept 27000. Følgelig er Israel verre enn Hamas.

Men bare å sammenlign­e antall døde blir feil. For det første på grunn av bakgrunnen for tallene. Israel gjør alt for at sivile ikke skal bli drept – Hamas gjør alt for at sivile skal bli drept. Det gjorde Hamas ved å gå direkte etter sivile den 7.10 og å legge sine kommandose­ntre, utskytings­baser og tunneler naer boliger, skoler og sykehus i Gaza. Israel gjør hva de kan for å hindre sivile tap ved å melde ifra hvor de vil bombe – i hvilke kriger har noen gjort dette før?

For det andre fordi Israel ikke har noe alternativ. Hamas har flere ganger uttrykt at de vil gjenta massakren 7.10 igjen, igjen og igjen! Israel sier derfor: Vi er nødt til å ta Hamas, ellers skjer nettopp det!

Det er ingen som har foreslått noe alternativ til det Israel nå gjør, likevel blir Israel sterkt kritisert og fordømt – ikke minst av Norge som jo som vanlig vil vaere «best i klassen» når det gjelder å kritisere Israel.

Hvorfor denne ensidige kritikken? Hva med Hamas?

Det er jo Hamas som har satt i gang krigen, som vedlikehol­der den og som også kan stoppe den ved å løslate gislene, legge ned våpnene og overgi seg.Da ville bombingen stoppe øyeblikkel­ig.

Hamas ser sine egne uskyldige sivile kvinner, menn og barn bli drept. Likevel fortsetter de motstanden mot IDF i en krig de ikke kan vinne.Og det gjør de fordi det tjener dem at mange blir drept. Det gir et internasjo­nalt press på Israel.

Man glemmer morderen Hamas når det i NRK daglig gis rapporter og bilder av skadde og døde barn.

Hvorfor krever ingen at Hamas skal gi seg for få stoppet bombingen?Kommer media til å gjøre det? Neppe.

For da ville jo ikke jødene hatt skylden denne gangen.Og det har de vel – som alltid?

 ?? FOTO: INNSENDT ?? Hvorfor krever ingen at Hamas skal gi seg for få stoppet bombingen? spør Dag Eriksen.
FOTO: INNSENDT Hvorfor krever ingen at Hamas skal gi seg for få stoppet bombingen? spør Dag Eriksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway