Agderposten

Har sendt ut nytt farevarsel

– Vi får to kjipe dager nå, sier meteorolog­en.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Gårsdagen ble av det grå slaget, men snøvaeret har nå reist sin vei. Temperatur­ene startet på et par minusgrade­r, men vil krype oppover til et par plussgrade­r på det varmeste i dag.

Nytt farevarsel

At plussgrade­ne kommer såpass raskt til kystnaere strøk gjorde også at Meteorolog­isk institutt trakk opp linja et par mil innforbi kysten da de sendte ut gult farevarsel som gjelder fra torsdag morgen til fredag kveld.

– Torsdag og fredag ventes perioder med nedbør i Agder. Nedbøren kan komme både som snø og regn, og regn som fryser på kald bakke kan forekomme flere steder. Nedbørform­en kan variere fra sted til sted, men fredag ventes nedbøren å komme stort sett i form av regn, heter det i farevarsel­et.

Men ettersom mildvaeret kommer rimelig tidlig onsdag til kysten, forventer ikke meteorolog­ene at bakken vil vaere nedkjølt helt her ute. Man vil heller ikke få de store temperatur­svingninge­ne som gir den største faren.

– To kjipe dager

Etter en tørr onsdag ventes altså nedbør både torsdag og fredag. Som regn eller sludd langs kysten torsdag, som sludd eller snø lenger inn. Fredag blir det trolig regn over hele linja.

– Vi får to kjipe dager nå, før det blir bedre igjen på lørdag, sier statsmeteo­rolog Terje Alsvik Walløe.

Lørdagen vil by på både sol og plussgrade­r, før det skyer til igjen på søndag. Det meldes imidlertid ikke om noe nedbør siste dag i helgen heller, og dagen kan starte nokså ålreit.

Neste uke starter med noe minusgrade­r, saerlig på nattetid. Utover i uka stiger temperatur­ene igjen, samtidig som vi får inn ny nedbør.

Meteorolog­en har imidlertid en god nyhet til dem som er lei av kald vinter:

– Temperatur­en vil pendle litt opp og ned neste uke. Men den kalde perioden er over, håper vi. I alle fall for nå.

 ?? FOTO: METEOROLOG­ISK INSTITUTT ?? FAREVARSEL: Det advares om is og underkjølt regn som fryser på bakken de neste dagene.
FOTO: METEOROLOG­ISK INSTITUTT FAREVARSEL: Det advares om is og underkjølt regn som fryser på bakken de neste dagene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway