Agderposten

– Kommunedir­ektøren har tillit så lenge hun er ansatt

Ordfører Robert C. Nordli (Ap) avviser samarbeids­problemer med kommunedir­ektøren, men innrømmer at de har forskjelli­ge syn på håndtering­en av Solhaug-saken.

- Sindre Haugen Mehl sihm@agderposte­n.no

I formannska­pets møte 8. februar tok Høyre opp det de mente var signaler om mistillit til kommunedir­ektøren i Arendal fra politisk ledelse.

Spørsmålet ble reist etter at kommunen fortsetter mot styrt avvikling av Solhaug bo- og omsorgssen­ter, til tross for politiske signaler om å la vaere.

– Svaert beklagelig, uttalte

Arbeiderpa­rtiets gruppelede­r Nina Jentoft til Agderposte­n.

Kommunedir­ektør Inger Hegnas svar er at hun og bystyret ikke er på samme planet. Posisjonen i bystyret mener det ble vedtatt i budsjettet at Solhaug skulle bestå. Hegna er av en annen oppfatning, siden det ikke formelt ble votert over.

Verken Jentoft eller varaordfør­er Inger Brokka de Ruiter (SV) ville svare på om de har tillit til kommunedir­ektøren. Det ville heller ikke gruppelede­rne i Venstre og Helseparti­et.

Nyheten om nedleggels­e av Solhaug har ført til store reaksjoner i Arendal (se sak på sidene foran).

– Har tillit

Ordfører Robert C. Nordli (Ap) hadde forfall til møtet i formannska­pet. Han sier det ikke er noen hemmelighe­t at posisjonen og kommunedir­ektøren har ulik oppfatning.

– Det er også derfor vi har fremmet et nytt forslag til bystyret, sier han til Agderposte­n.

Forslaget, som store deler av formannska­pet stiller seg bak, går ut på at ingen beboere skal flyttes fra Solhaug før et riktig tilbud er på plass. Nedleggels­en av 5.–7. etasje skal stanse nå, står det i innstillin­gen til bystyrets møte 29. februar.

– Har du tillit til kommunedir­ektøren?

– Kommunedir­ektøren er ansatt av bystyret. Det betyr at hun har tillit så lenge hun er ansatt av Arendal kommune, sier ordføreren.

Ordføreren sier Arendal er en kommune i omstilling. Nordli har derfor forståelse for Hegnas tolkning av budsjettve­dtaket og håndtering­en av saken.

– Men rett skal vaere rett. Vi har vaert tydelige på de politiske signalene, sier han.

– Hvordan er samarbeide­t med kommunedir­ektøren?

– Det er som det alltid har vaert. Jeg har nettopp snakket med henne. Det er ingen samarbeids­problemer, sier Nordli.

Bystyret har bestilt en gjennomgan­g av både behovet for heldøgns omsorgspla­sser og skolestruk­tur. Begge er ventet å komme i løpet av våren. På toppen av det hele har bystyret innført ny politisk organiseri­ng og en ny type å budsjetter­e på.

– Det er mange nye ting som skjer samtidig, men vi har vaert tydelige på at vi må omstille oss som kommune. Vi er i en krevende tid, og det kommer til å bli krevende i tiden framover, sier Nordli.

Ordføreren sier god kommunikas­jon derfor er viktigere enn noen gang.

– Vi må bli flinkere til å kommuniser­e. Det gjelder både overfor innbyggere og ansatte, sier Nordli.

 ?? FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL ?? SVARER: Arendals-ordfører Robert C. Nordli (Ap) sier kommunedir­ektøren har tillit så lenge hun er ansatt av Arendal kommune. Her med varaordfør­er Inger Brokka de Ruiter (SV) og kommunedir­ektør Inger Hegna i bystyret i desember 2023.
FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL SVARER: Arendals-ordfører Robert C. Nordli (Ap) sier kommunedir­ektøren har tillit så lenge hun er ansatt av Arendal kommune. Her med varaordfør­er Inger Brokka de Ruiter (SV) og kommunedir­ektør Inger Hegna i bystyret i desember 2023.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway