Agderposten

To tatt etter biltyverie­r

To voksne menn ble tirsdag kveld pågrepet etter at det ble funnet to stjålne biler på en adresse i Grimstad.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

– Det er snakk om to voksne menn. De er begge besluttet pågrepet og politiet har kontroll på dem, sier operasjons­leder Linn Andresen i Agder politidist­rikt.

De to aktuelle bilene, en Mercedes stasjonsvo­gn og en Skoda stasjonsvo­gn, ble begge stjålet fra en bilforhand­ler i Arendal tidligere på dagen tirsdag. De var begge påsatt kjennetegn stjålet fra to an- dre biler i Arendal samme dag.

Først forsvant nøklene...

Karam Mady er eier og daglig leder i Grimstad bruktbil i Arendal, bilforhand­leren bilene ble stjålet fra.

Han forteller til Agderposte­n at det hele startet før helgen. Tyven eller tyvene hadde i løpet av fredagen kommet seg inn i butikken og tatt med seg nøkler til de to bilene.

– Da vi kom på jobb lørdag og skulle flytte bilene så fant vi ikke nøklene. Jeg mistenkte at en av de ansatte kanskje kunne ha tatt dem med seg hjem ved en feiltakels­e, siden han ikke var på jobb, sier Mady til Agderposte­n.

Men da de kom på jobb tirsdag, var altså begge bilene borte.

Tirsdag kveld klokken 21.36 meldte politiet følgende på X:

– Den første bilen ble funnet etter tips fra publikum. Den andre kom kjørende til stedet mens patruljen var der, opplyste Linn Andresen.

Til Agderposte­n sier operasjons­lederen at politiet ble varslet om at den ene bilen var observert på en adresse på Vik tidligere på kvelden.

– En patrulje reiste til stedet og fant der den ene stjålne bilen. Mens de gjorde undersøkel­ser kom den andre aktuelle bilen kjørende, sier hun.

To voksne menn er mistenkt for tyveriene og er begge kjørt i arrest i Arendal.

Ikke første gang

– Det blir avhør av dem i morgen og saken er sånn sett over i etterforsk­ningsspore­t nå, sier Andresen.

Karam Mady var litt før klokken 22 på vei til stedet. Han hadde kort tid i forkant fått meldingen av politiet om at bilene var funnet.

– Vi er enige om at jeg kjører dem tilbake til butikken istedenfor at Falck må transporte­re dem, sa Mady på telefon fra bilen på vei til stedet.

Han var spent på hvilket syn som ville møte ham. Det er nemlig ikke første gang det har vaert biltyverie­r fra butikken hans.

– Etter tidligere tyverier har vi måttet vrake biler, forteller han.

– Jeg håper jeg får dem tilbake i samme stand som de var da de forsvant, la han til.

Stjålet ATV

Tidligere på kvelden fant politiet også en stjålet ATV i det samme området.

– Det var sånn sett ikke så langt unna stedet hvor bilene ble funnet, men det er for tidlig å si om det er noen sammenheng, sier operasjons­lederen.

ATV-en ble også funnet etter tips fra publikum. En person, som hadde lest om ATVtyverie­t i sosiale medier tidligere på dagen, kjente igjen kjøretøyet.

 ?? FOTO: ØYVIND JOHNSEN ?? PÅGREPET: To menn er pågrepet etter at politiet fant igjen to de to stjålne bilene - en Mercedes stasjonsvo­gn og en Skoda stasjonsvo­gn - på en adresse i Grimstad tirsdag kveld. Bilene var begge påsatt registreri­ngskilt stjålet fra to andre biler.
FOTO: ØYVIND JOHNSEN PÅGREPET: To menn er pågrepet etter at politiet fant igjen to de to stjålne bilene - en Mercedes stasjonsvo­gn og en Skoda stasjonsvo­gn - på en adresse i Grimstad tirsdag kveld. Bilene var begge påsatt registreri­ngskilt stjålet fra to andre biler.
 ?? FOTO: ØYVIND JOHNSEN ?? FORNØYD: Her er Karam Mady fremme på stedet og kan takke politiet ved innsatsled­er Jens Magne Hansen for god innsats.
FOTO: ØYVIND JOHNSEN FORNØYD: Her er Karam Mady fremme på stedet og kan takke politiet ved innsatsled­er Jens Magne Hansen for god innsats.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway