Agderposten

Menn vil heller ha pizza enn blomster

Norske menn vil heller ha pizza enn blomster på Valentins-dagen, og hver femte under 30 år er åpen for sexleketøy som Valentins-gave, viser en fersk undersøkel­se.

- Liv Ekeberg, forbrukerj­ournalist forbruker@pmsor.no

Kjøpesentr­ene var i går pyntet med rosa og røde ballonger – hjerteform­ede, så klart. Blomsterbu­tikkene bugnet. For nå er det kjøpefest og mange vil ha tak i lommeboka vår når vi skal vaere ekstra romantiske på Valentins-dagen.

En nesehårfje­rner fra Elkjøp er kanskje ikke så romantisk, men hva med å «si det med føttene» i år? På Normal finner vi rosa sokker med søt påskrift. Eller hva med en rosa, hjerteform­et slikkepott?

I en fersk undersøkel­sen ble kvinner spurt om hva de ønsker seg som oppmerksom­het fra en flamme eller kjaereste. 38 prosent svarer at de helst vil ha blomster på Valentins-dagen.

Syriske Ahmad Alboush er ikke i tvil der han står ved de bugnende blomsterbø­ttene inne på Alti senter i Arendal. Han plukker ut en nydelig, stor bukett. Roser skal det vaere. – De er til min kone.

– Får hun blomster av deg på

Valentins-dagen hvert år?

– Dette er første gang, vi har vaert gift ett år.

Gjennom gågata i Arendal kommer et voksent par hånd i hånd i snøvaeret. Vi stopper dem.

– Dere ser forelsket ut. Feirer dere Valentins-dagen?

– Vi feirer Valentins-dagen hver dag, vi!

Danske Gitte Clausen ser opp på sin kjaere, som nikker med kapsen og smiler varmt.

– En undersøkel­se viser at norske menn heller vil ha pizza enn blomster på Valentins-dagen. Hva foretrekke­r du?

– Altså, jeg er glad i pizza, og jeg kjøper nok blomster til henne.

Undersøkel­sen vi snakker om, er gjort av YouGov på oppdrag for budtjenest­en Wolt.

Her svarte 1.000 personer over 18 år, og resultaten­e viser at veien til mannens hjerte fortsatt går gjennom magen – kanskje enda mer enn før:

Hele 12 prosent av norske menn vil heller at deres kjaere gir dem en velsmakend­e pizza enn noe annet på kjaerlighe­tens festdag, mens 11 prosent ønsker seg den mer tradisjone­lle blomsterga­ven. Hver tiende kvinne vil aller helst ha pizza som kjaerlighe­tsgave.

– Det skjønner jeg godt! Jeg ville heller hatt pizza enn blomster, jeg er ikke så romantisk av meg, sier en kvinne vi møter som ikke ønsker navnet i avisen.

Venninnen påpeker at det er de små ting i hverdagen som betyr noe for henne.

– Et kompliment jeg gir og gjør en person glad, er også en gave til meg selv.

Daglig leder Elisabeth Stenersen i Wolt Norge mener at spiselige gaver har blitt en populaer trend blant norske menn.

Litt mer overrasken­de er det kanskje at hver tiende mann ønsker seg sexleketøy.

Undersøkel­sen viser også at en liten, men ikke ubetydelig andel av både kvinner og menn er åpne for mer vågale ønsker fra sin flamme. Fem prosent av kvinnene og 11 prosent av mennene uttrykker interesse for å motta sexleketøy som en Valentins-gave. Blant de spurte under 30 år, svarer mer enn hver femte (22 prosent) at de gjerne ville ha sexleketøy.

Likevel er det verdt å merke seg at vi fortsatt har litt å gå på når det kommer til å uttrykke romantikk på Valentins-dagen. Mer enn hver tredje av oss, kvinne som mann, sier at de ikke markerer 14. februar.

 ?? FOTO: LIV EKEBERG ?? ROMANTIKK: Syriske Ahmad Alboush er ikke blant dem som vil ha pizza fremfor blomster. Her har han valgt ut en stor, flott bukett som kona fikk på Valentins-dagen i går.
FOTO: LIV EKEBERG ROMANTIKK: Syriske Ahmad Alboush er ikke blant dem som vil ha pizza fremfor blomster. Her har han valgt ut en stor, flott bukett som kona fikk på Valentins-dagen i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway