Agderposten

Kirken ble for liten for alle som ville følge Tellef

Tellef Tobias Christense­n (39) som omkom i kajakk-ulykken nylig, ble begravet fra Tromøy kirke i går. Mange fulgte også seremonien fra utsiden.

- Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

Onsdag ble hans samboer Lone Engbråten (28) bisatt fra Stokken kirke. Torsdag måtte begge familiene gjennom nok en tung avskjed.

I likhet med sin samboer, hadde Christense­n stor familie og omgangskre­ts.

Kisten til tobarnsfar­en var fargerikt pyntet. Både hans to barn, Mari og Tobias, men også andre naere, kjaere hadde skrevet og tegnet på kisten.

I tillegg var det svaert mange kranser og blomsterop­psatser også her.

Det ble satt ut høyttalere på utsiden slik at alle som ikke fikk plass inne, likevel kunne følge med på seremonien for så å følge kisten til graven.

– Mange gøyale påfunn

Mange hadde også gode ord og minner de ville dele i den fullsatte kirken.

Vi fikk høre om en familiekja­er kar med tette bånd til en stor familie som blant annet inkluderer mamma Irene, pappa Einar, deres partnere – og fire søstre.

Oppveksten på Tromøy ble beskrevet som idyllisk – med lek og moro, bading på Lille Danmark og gøyale påfunn. Det ble mye aktivitet opp gjennom – på sykkel, ski, etter hvert moped og bil.

Lille Tellef Tobias ble tidlig interesser­t i motor, kjøpte seg en motorsag som åtteåring og senere en gressklipp­er – han ga de to maskinene hvert sitt navn, tok opp lyden av begge og laget duett.

Han spilte inn radioprogr­am, og han likte å spille roller – og laget både sketsjer og filmer – akkurat som hans kjaereste også gjorde da hun vokste opp.

Han blir beskrevet som en leken pappa som var svaert opptatt av å ha mye tid sammen med barna. De sov i snøhule i åtte minus selv om det var skole og barnehage dagen etter.

Han også flink til å samle familie og venner – gjerne til hjemmelage­t pizza.

Han hadde en naturlig nysgjerrig­het på folk, ble det sagt – likte gode samtaler og likte å høre om hvordan andre hadde det.

Bygde firma

Christense­n var en nevenyttig kar som allerede i ung alder ble interesser­t i bygging. Han satte i sving mange ulike prosjekter og beskrives som en målrettet mann med mye pågangsmot.

Som 15-åring bygde han ei mopedbu hjemme – vegg for vegg. I voksen alder bygde han opp firmaet TTC Bygg som leverte moduler til hytter, garasjer og andre bygninger, noe han fortalte om i Agderposte­n sist høst.

Han tok fagbrev og senere mesterbrev i tømrerfage­t og hadde nå flere ansatte.

Skulle ledet utdeling

Som oldermann og leder i Arendal Håndverk- og Industribe­drifters Forening, skulle Tellef Tobias Christense­n hatt en sentral rolle i torsdagens utdeling av fagbrev og svennebrev i Arendal kulturhus.

I stedet ble det en stille markering for ham ved starten av programmet.

Etter begravelse­n var en del av foreningen­s medlemmer samlet i lokalene de har i Bendikskle­v.

Takker de som lette

Avdødes far, Einar Christense­n, ønsker for øvrig å rette en stor takk til alle som bidro til å finne de savnede kajakkpadl­erne.

– De gjorde en utrolig stor jobb, noe vi er svaert takknemlig for. Så en stor takk til både nødetater, frivillige og andre, sa han til Agderposte­n et par dager før begravelse­n.

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? TROMØY KIRKE: Mange viste sin siste hilsen til Tellef Tobias Christense­n med blomster.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN TROMØY KIRKE: Mange viste sin siste hilsen til Tellef Tobias Christense­n med blomster.
 ?? ?? 39 ÅR: Tellef Tobias Christense­n slik familien ønsker at han skal huskes.
39 ÅR: Tellef Tobias Christense­n slik familien ønsker at han skal huskes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway