Agderposten

Svarer på stjerneryk­tene: – Vi spilte mye sammen

Henri Stanic (21) har gjennom flere år blitt koblet til Premier Leaguespil­leren Romeo Lavia. Nå forklarer han ryktene.

- Marius Gundersen marius.gundersen @agderposte­n.no

Tirsdag ble belgieren Henri Stanic bekreftet som Jervs femte forsterkni­ng i vinter, etter at Agderposte­n meldte om nyheten tidligere på dagen.

– Jeg har blitt tatt godt imot av laget. Jeg har kommet meg fint inn i treningen, siden jeg kommer fra en god sesong i Latvia. Jeg føler meg veldig bra, sier Stanic til Agderposte­n etter torsdagens trening i Sørlandsha­llen.

Stanic ble hentet fra den latviske toppklubbe­n Liepaja. Der gjorde han sine saker svaert godt i fjor med fem scoringer på 28 kamper. Han forteller at etter en prat med Jerv-trener Lars Bohinen så var han overbevist om at Jerv var en klubb han ville til.

– Jeg liker prosjektet her og det passer meg fint siden jeg er ung, forteller belgieren.

Aggressiv

21-åringen er i utgangspun­ktet midtstoppe­r, men han kan også spille sentralt på midten og som spiss. Han er derimot klar på at han foretrekke­r å spille i forsvar.

Når han skal beskrive seg selv som spiller så er det et ord som går igjen, aggressivi­tet.

– Jeg er en aggressiv spiller som er en ledertype, sier Stanic.

– Også er jeg en spiller som elsker å spille fotball, legger han til.

Dette er noe han håper Jervsuppor­tere skal få se i fredagens kamp mot Start i Sørlandsha­llen.

– Folk vil få se min aggressivi­tet på banen, og kanskje kan jeg også score. Hvis jeg kan score så er det perfekt, men aggressivi­tet får de i hvert fall sett. Det er min spillestil, forklarer midtstoppe­ren.

Bohinen er klar på at Jerv har fått tak i en talentfull spiller med en rå fysisk pakke.

– Han er veldig spennende. Har en fysikk som er helt ekstrem. Rask og mye bra egenskaper, i tillegg til at han er veldig bra fyr. Har ikke fått sett han så mye her hos oss enda, men det jeg har sett av han på video har vaert interessan­t.

Spilt sammen

Han står med én aldersbest­emt kamp for Belgia, men er nå en del av Togos U23-landslag. I tillegg kan han også velge å spille for Kongo.

De siste dagen har det gått noen rykter om at Stanic er storebrore­n til Chelsea-spiller

Romeo Lavia – som ble solgt til London-klubben for rundt 665 millioner kroner i fjor sommer – men det avkrefter han at stemmer.

– Det er noen som skriver det, men det er ikke broren min. Jeg bare kjenner han, forklarer nysignerin­gen.

Han var nemlig en del av Anderlecht sin ungdomsavd­eling sammen med Premier Leaguespil­leren. Han er derimot fetteren til den belgiske U21landsla­gsspillere­n Mario Stroeykens, som til daglig spiller for Anderlecht­s førstelag.

– Vi spilte mye sammen på ungdomslag­ene til Anderlecht, men vi har ikke spilt sammen profesjone­lt, forteller han.

 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? SMILER: Henri Stanic er glad for å ha signert for Jerv. Bildet er fra etter torsdagens trening i Sørlandsha­llen.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN SMILER: Henri Stanic er glad for å ha signert for Jerv. Bildet er fra etter torsdagens trening i Sørlandsha­llen.
 ?? FOTO: KIRSTY WIGGLESWOR­TH / AP ?? STJERNE: Rome Lavia ble i fjor sommer solgt til Chelsea fra Southampto­n for rundt 665 millioner kroner. Stanic spilte sammen med belgieren på ungdomslag­ene til Anderlecht.
FOTO: KIRSTY WIGGLESWOR­TH / AP STJERNE: Rome Lavia ble i fjor sommer solgt til Chelsea fra Southampto­n for rundt 665 millioner kroner. Stanic spilte sammen med belgieren på ungdomslag­ene til Anderlecht.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway