Agderposten

Dette er vaervinner­en i vinterferi­en: – Snev av påskestemn­ing

Til helgen starter vinterferi­en for Agder-elevene. Og meteorolog­ene har godt nytt. Men først litt dårligere nytt.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

– Jeg er litt spent selv på hvor mye nedbør som kommer.

Det sier statsmeteo­rolog Pernille Borander hos Meteorolog­isk Institutt til Agderposte­n.

Både gårsdagen og dagen i dag blir nemlig svaert våte dager. Og med temperatur­er opp på plussiden ute ved kysten, slipper kystbyene trolig så vidt unna snøen. Og de største problemene.

– Det ser ut til at dere ligger akkurat kystnaert nok til at det ikke blir utfordring­er med underkjølt regn. Men man skal ikke så veldig langt inn i Agder før det vil vaere utfordring­er utover dagen i dag og i alle fall i morgen kveld og natt, sier Borander.

I løpet av torsdagen falt det10–15 millimeter nedbør. Fredag noe av det samme, men da i løpet av første del av dagen før det tørker opp utover ettermidda­gen. Temperatur­en starter rundt nullpunkte­t fredag, som betyr at nedbørsfor­men kan svinge idet temperatur­en stiger.

– Man bør kanskje vaere litt obs fredag kveld og natt til lørdag. Da kan det bikke over til minusgrade­r og det kan fryse på og bli glatt, advarer Borander.

Og så kommer finvaeret. Lørdagen blir flott med mye sol og temperatur­er opp i 5–6 plussgrade­r.

– Det blir et lite snev av påskestemn­ing, sier meteorolog­en.

Søndag får vi også gløtt av sol, men mer skyet vaer.

– Det blir fint med en slik helg etter uka som har vaert, sier Borander.

– Hvor må vi for å finne det beste vaeret i vinterferi­en?

– Agder kommer ikke så aller verst ut. Det mest stabile vaeret og minst nedbør i vinterferi­en får vi øst i Agder. I alle fall første halvdel. Det kan bli en våt slutt, svarer Borander.

 ?? FOTO: GRETE HELGEBØ ?? UTEVAER: Det blir en deilig start på vinterferi­en og gode muligheter for en tur ut i naturen for små og store.
FOTO: GRETE HELGEBØ UTEVAER: Det blir en deilig start på vinterferi­en og gode muligheter for en tur ut i naturen for små og store.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway