Agderposten

Eventyrlig­e konserter blir kinofilm

1001 mennesker fikk et underholde­nde eventyr i Catilina i Grimstad kulturhus tre dager i forrige uke. Går det som planlagt, kan de som ikke fikk med seg konserten, se den på film om ikke lenge.

- Innsendt artikkel

De tre konsertene med highlights fra 11 musikaler i den store oppsetning­en The Sound of Musicals ble utsolgt og til og med trappeplas­ser ble tatt i bruk.

Publikum ga svaert positive tilbakemel­dinger og viste dette med stormende og stående applaus.

Den lokale avisen i Grimstad har fanget opp publikums respons og uttaler at dersom det skal trilles terning for forestilli­ngen, trengs det trolig mer én. Engasjert fotograf til forestilli­ngen Danny Santana, sier at oppsetning­en som han har tatt mange hundre bilder av, har gitt ham en unik og sterk opplevelse.

11 musikaler

Det ble presentert høydepunkt­er fra Les Misérables, Chess, Jesus Christ Superstar, Lion King, West Side Story og Evita for å nevne noen. Noe ble fremført av koret Koralis alene, noe sammen med engasjerte solister. I tillegg var det flere solister og grupper fra koret som fremførte egne nummer. Musikalene har et stort spenn i uttrykk som varierte i stillferdi­ge nummer som Don’t cry for me Argentina, til heftige uttrykk i One Night in Bangkok.

60 lokale medvirkend­e

Koret Koralis, Grimstad kulturhus og Nye Scene Musica var arrangør av konsertene med 60 lokale aktører på scenen.

Publikum har uttalt at de tre solistene fra byen, Tor Magne Braathen, Ellen Halvorsen Lervold og Erlend Gunstveits nivå, kunne stå seg på en hvilken som helst scene. Deres profesjone­lle prestasjon­er er av høy klasse.

Distriktet kan også by på svaert dyktige musikere, så som kapellmest­er Leif Rino Müller, gitarist/ keyboardis­t Johannes Groth, bassist Peter Haltorp, fløytist Arve Konnestad og trommeslag­er Harald Nyland. Koret Koralis ledes av dirigent Rolf Meyer Tallaksen, og det høstes superlativ­er for korets innsats på oppsetning­en.

Lager film

Et filmcrew på 5 personer var i sving med å filme konsertene, og det produseres en konsertfil­m hvor filmopptak­ene nå er i klippen og lyden mikses i studio. Planen er å sette opp konsertfil­men på Grimstad kulturhus over vinterferi­en.

Koralis med sine 40 korsangere var hovedaktør i denne konserten. Dette er tredje runde i The Sound of – konseptet som har blitt deres varemerke. Det startet med The Sound of Movies i 2018, The Sound of Christmas i 2019 og nå The Sound of Musicals. I desember kommer ny runde med fire konserter med The Sound of Christmas, bestående av fire scenebilde­r rundt julens musikalske mangfold.

Et produseren­de kulturhus

Kulturhusl­eder Rolf Meyer Tallaksen er opptatt av at kulturhuse­ne ikke bare skal vaere programmer­ende og kjøpe inn forestilli­nger. Det er viktig at huset blir et produksjon­slokale hvor god kultur skapes fra bunnen.

Odd Grjotheim har vaert initiativt­aker til The Sound of Musicals, og ledet regigruppa som har vaert med å skape denne severdige forestilli­ngen. Arve Konnestad har sammen Rolf Meyer Tallaksen vaert prosjektle­der, og de opplever det svaert meningsful­lt at så mange krefter står på sammen og skaper gode kulturoppl­evelser.

Det foreligger planer om å videreutvi­kle kulturhuse­t for i enda større grad kunne romme et mangfold av aktivitet med skapende virksomhet. Den mye omtalte Pansalen blir ikke minst en super arena for forestilli­nger i mindre format. Grimstad har et rikt dansemiljø, og for samtlige forestilli­nger nevnt her har også Allegro Ballettstu­dio medvirket med flott dans som har beriket det ene showet etter det andre.

Innsendt av Grimstad kulturhus

 ?? ?? Planen er å sette opp konsertfil­men på Grimstad kulturhus over vinterferi­en. Her gir koret Koralis alt!
Planen er å sette opp konsertfil­men på Grimstad kulturhus over vinterferi­en. Her gir koret Koralis alt!
 ?? FOTO: DANNY SANTANA ?? Det er viktig at kulturhuse­t blir et produksjon­slokale hvor god kultur skapes fra bunnen, mener kulturhusl­eder Rolf Meyer Tallaksen.
FOTO: DANNY SANTANA Det er viktig at kulturhuse­t blir et produksjon­slokale hvor god kultur skapes fra bunnen, mener kulturhusl­eder Rolf Meyer Tallaksen.
 ?? FOTO: DANNY SANTANA ??
FOTO: DANNY SANTANA
 ?? FOTO: DANNY SANTANA ?? Fra Lion King. Sangsolist­er på konserten var Tor Magne Braathen, Ellen Halvorsen Lervold og på bildet: Erlend Gunstveit.
FOTO: DANNY SANTANA Fra Lion King. Sangsolist­er på konserten var Tor Magne Braathen, Ellen Halvorsen Lervold og på bildet: Erlend Gunstveit.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway