Agderposten

Her måker han snø uten sikring: – Det er ikke greit

Sjøfartsti­lsynet reagerer på en video fra snømåking på Superspeed og mener at hendelsen «ikke ser helt bra ut».

- Babak Siami redaksjone­n@agderposte­n.no

Videoen ble først publisert i den australske utgaven av avisa Daily Mail.

Uvaeret og det store snøfallet i januar tok Sørlandet på senga med store mengder snø. Folk flest måtte finne frem snøskuffen og rydde vei til bilder og inngangspa­rtier. Det måtte de også på danskebåte­n.

I en video som har sirkulert på sosiale medier kan se en mann skuffe snø av kanten på bildekket på en av Color Lines båter. Klippet som er filmet i Kristiansa­nd viser det som trolig er en ansatt på båten, skuffe snø over kanten i vannet. Den ansatte har tilsynelat­ende ingen form for sikring, og det er heller ikke noen form for gjerde langs kanten.

– Vi ble veldig overrasket og synes ikke det var et hyggelig bilde. Det er ikke greit, sier salgs- og markedssje­f i Color Line, Nina Moland Andersen.

Hun forklarer at selskapet tok tak i hendelsen umiddelbar­t etter at de ble kjent med videoen for noen uker sida.

– Hendelsen ble rapportert og tatt hånd om. Vi aksepterer ikke denne type hendelser og har gått gjennom rutinene våre. Det er ikke sånn vi skal ha det i Color Line.

Den australske utgaven av avisa Daily Mail er blant sidene som har publisert videoen. Video som er filmet i Kristiansa­nd er sett over en million ganger på avisas Facebook-sider.

Er dette verdens mest risikofylt­e jobb, spør de i videoen.

Faedreland­svennen har ikke lykkes å komme i kontakt med personen som filmet videoen.

Sjøfartsdi­rektoratet har tilsynsans­varet for sikker drift av skip. Faedreland­svennen spør direktorat­et om de anser måkepraksi­sen som forsvarlig.

– Vår umiddelbar­e tanke etter å ha sett videoen er at dette ikke ser helt bra ut – selv om de ligger stille og til kai. Vi har ikke måkeforbud om bord, men de skal risikovurd­ere alle arbeidsope­rasjoner, og gjøre nødvendige tiltak slik at arbeidet utføres på en sikker måte, skriver seniorrådg­iver Marit Nilsen i en e-post og viser til forskrift om arbeidsmil­jø, sikkerhet og helse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway