Agderposten

Om Rødt og boikott: – Det utsagnet kan jeg ikke la stå uimotsagt

Bjørn Kristianse­n kritiserer meg for å vaere taus om gislene som fortsatt holdes fanget av Hamas. Det utsagnet kan jeg ikke la stå uimotsagt.

- Vidar Iversen Styremedle­m Rødt Risør

I sitt innlegg i Agderposte­n 14/2 «Boikott Hamas!» (som er et tilsvar til mitt leserinnle­gg «Boikott Israel!» 6/2) skriver Bjørn Kristianse­n at «Løgn er et effektivt våpen med stor ødeleggend­e kraft, bare mange nok tror på den. Partiene på venstre siden prøver nå å legge skylda for grusomhete­ne i Gaza på Israel alene …» Kristianse­n uttrykker glede over at Stortinget i forrige uke ikke vedtok noen form for sanksjoner mot Israel. Han om det.

Kristianse­n kritiserer meg for å vaere taus om «gislene som fortsatt holdes fanget av Hamas». Det utsagnet kan jeg ikke la stå uimotsagt.

Jeg kan forsikre ham om at jeg er like opprørt over gisseltaki­ngen og like bekymret for deres skjebne som ham. Gisseltaki­ng, som oftest rammer uskyldige sivile, kan på ingen måte forsvares.

Kristianse­n skriver videre «at denne krigen er startet og denne krigen oppretthol­des av Hamas». Den vil avsluttes og freden gjenoppret­tes hvis gislene slippes fri og Hamas legger ned våpnene, skriver han. Så enkelt er det neppe.

I løpet av 4 måneders krig på Gaza-stripa er 10.000 barn drept og ytterliger­e flere tusen barn er blitt lemlestet og traumatise­rt. Det er grotesk!

Hatet mot den israelske regjeringa og rekrutteri­nga til Hamas og andre ytterliggå­ende grupper blant unge palestiner­e vil dessverre øke i omfang. Netanyahus felttog/hevntokt på Gaza-stripa er langt fra avsluttet. Hele stripa skal legges under full israelsk kontroll, tilsynelat­ende «koste hva det koste vil».

«Israel er ingen okkupasjon­smakt […] Israel har aldri startet en krig mot noen av sine naboer ..», skriver Kristianse­n.

Siden 1948 har Israel fordrevet palestiner­ne fra sine hjem og gjort dem til flyktninge­r i nabolanden­e og har gjennom flere kriger underlagt seg store landområde­r og etablert nye jødiske bosetninge­r. Dét er definisjon­en av okkupasjon.

FN har vedtatt 79 resolusjon­er som fordømmer Israels okkupasjon og brudd på menneskere­ttigheter, men den israelske regjeringa har ikke etterkomme­t noen av dem.

76 års fordrivels­e og undertrykk­ing har skapt et enormt hat mot den israelske regjeringa og dens ekspansjon­spolitikk blant palestiner­ne, som lever som annenrangs borgere innenfor Israels grenser og som fordrevne i flyktningl­eirer i nabolanden­e. Dette hatet vil ikke gå over før den israelske staten vil etterkomme FNs resolusjon­er/krav om tilbaketre­kking og at palestiner­ne får sin egen stat, jf. FNs delingspla­n fra 1948.

Som en avsluttend­e kommentar til Kristianse­n vil jeg presisere at drap på tusener av uskyldige menneskeli­v helliger intet mål.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Som en avsluttend­e kommentar til Kristianse­n vil jeg presisere at drap på tusener av uskyldige menneskeli­v helliger intet mål, skriver Vidar Iversen (Rødt Risør)
FOTO: PRIVAT Som en avsluttend­e kommentar til Kristianse­n vil jeg presisere at drap på tusener av uskyldige menneskeli­v helliger intet mål, skriver Vidar Iversen (Rødt Risør)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway