Agderposten

Tommy og Camillas 70-tallslykke

De deler 70-tallet, vakker utsikt, gymsal og biljardrom. Camilla har også begynt å laere seg Tommys oppgaver i begravelse­sbyrået.

- Tekst og foto: Nina Zachariass­en nina.zachariass­en@agderposte­n.no

Tommy Slaattene Aas ble født i 1970, Camilla Aas Grantham i 1975. Huset, som sto ferdig i 1973, har på et forunderli­g vis stått her – i den bratte bakken over Tvedestran­d kirke, og ventet på dem.

De er godt voksne, men forholdsvi­s nyetablert­e – og bare to måneders nyforelske­t da de bestemte seg for å flytte sammen. Begge er vokst opp i Tvedestran­d, og har alltid visst om hverandre. Så da Tommy fikk nyss som at Camilla var singel, var han ikke sen om å klinke til med en date. Siden første glass vin, har det vaert dem.

Tommy er medeier i familiebed­riften Slaattene begravelse­sbyrå. Hun jobber med strategiar­beid i sjøforsikr­ingsselska­pet Gard. I tillegg tar hun ekstravakt­er med mannen og begravelse­sagenten Tommy. For nå bor de ikke bare sammen, hver sjette helg rykker de ut sammen, for å bistå ved dødsfall og ulykker.

– Helgevakte­ne påvirket også min rytme så mye at jeg etter hvert ble med Tommy ut på jobb. Etter hvert begynte jeg å hjelpe til, og nå er jeg med som hans assistent, forteller Camilla.

Hun trives med oppgaven, menneskene hun treffer og tiden hun får tilbringe med Tommy og de gode samtalene om det de opplever sammen.

Tommys tid i familiebed­riften startet allerede i 1982, da han første gang var med som bestefars assistent. Det kriblet litt i magen da de gikk inn på kjøleromme­t på sykehuset.

– Det hadde nok ikke skjedd i dag, at en 12-åring var med på et sånt oppdrag, sier Tommy og smiler.

Men det var ikke skummelt, og fra den dagen ble Tommy med bestefar på helgevakte­r i mange år fremover. Men da han måtte velge ville Tommy gå sin egen karriereve­i. Først i 2015, etter mange år i barneverne­t, bestemte han seg for å gå inn i familiebed­riften.

Mange begravelse­r

Slaattene gjennomfør­er mellom 250 og 300 begravelse­r hvert år. Et arbeid med en logistikk som imponerer Camilla.

– Hver seremoni er jo som en forestilli­ng. De har ulikt innhold og regi, med blant annet sanger, innslag taler og blomster. Noen ganger er det flere begravelse­r på en dag. I denne bransjen er det svaert uheldig å gjøre feil, så jeg er imponert over systemene de har, sier Camilla.

Alt har sin tid – også interiør. 40-tallets bleke nøysomhet. 50 tallets pasteller.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway