Agderposten

Ras fra bygning: Gårdeier lover å ta grep

Ingen kom til skade etter at deler av muren på en bygning i Pollen i Arendal raste ut lørdag ettermidda­g.

- Sindre Haugen Mehl sihm@agderposte­n.no

Et område i Pollen ble sperret av på grunn at mur/murpuss raste fra en bygning lørdag ettermidda­g. Løs murpuss falt ned på fortauet, men ingen personer har blitt truffet, ifølge politiets operasjons­leder.

Politiet fikk meldingen 13.21, og både politi og brannvesen rykket ut for å sikre området.

– Vi er på stedet og er oppe med stigebil. Det blir tatt nødvendige forholdsre­gler på stedet. Vi får se hva de sier når de er ferdige på stedet, sa operasjons­leder Arve Johan Myklebust i politiet til Agderposte­n i 14-tiden.

14.20 opplyser operasjons­leder at politiet avslutter på stedet. Da har brannvesen­et gjort jobben med å pusse bort den løse murmassen.

– Det er satt opp sperrer slik at folk ikke går helt inn til bygget, melder politiet.

Videre får gårdeier ansvar for å sørge for utbedring av bygget.

– Godt ingen ble skadet

Bygningen det gjelder er Thommeseng­ården, med adresse Kirkegaten 5.

– Dette skal vi ta tak i og få orden på. Det var godt at ingen ble skadet, sier gårdeier Céline Thommesen til Agderposte­n.

Hun mener raset må skyldes frostskade­r.

– Det var ingen forvarsler om at det kunne skje, men det er et gammelt bygg. Vi er kjent for å ta godt vare på det, så nå må vi opp for å sjekke hvordan det kunne skje, sier Thommesen.

Thommesen sier det ikke har skjedd før at deler av muren har rast ut.

– Jeg ser ingen grunn til at det skal skje igjen, men vi har hatt en spesiell vinter. Det har vaert mye nedbør, noe som har skapt rare tilstander for mange av bygårdene i byen vår, sier hun.

Thommesen skryter av politiet, brannvesen og egne folk på stedet.

– Folk har hatt kontroll, og det er bra. Nødetatene var raskt på stedet. Det er fantastisk at man passer så godt på, og det skal vi også. Vi tar vårt ansvar veldig alvorlig, sier hun.

 ?? FOTO: ELISABETH ALTENBORG ?? MUR-RAS: Brannvesen­et er her oppe i stigebil for å undersøke bygningen. Ingen kom til skade da deler av muren falt ned lørdag ettermidda­g.
FOTO: ELISABETH ALTENBORG MUR-RAS: Brannvesen­et er her oppe i stigebil for å undersøke bygningen. Ingen kom til skade da deler av muren falt ned lørdag ettermidda­g.
 ?? ?? TAR GREP: Gårdeier Céline Thommesen sier de vil finne ut av hva som har skjedd og rydde opp.
TAR GREP: Gårdeier Céline Thommesen sier de vil finne ut av hva som har skjedd og rydde opp.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway