Det ble bare en halvtime for Peter Wilson for Jerv mot Start fredag kveld, men den brukte han effektivt.

-

Etter ni måneder med skader og opptrening, utgått kontrakt og ny kontrakt, kunne Peter Wilson endelig dra på seg Jerv-drakta igjen.

Svensk-libanesere­n har vaert ute med en kneskade han pådro seg i tredje serierunde i fjorårsses­ongen, og 300 dager, eller ni måneder og 25 dager, siden sist gang han hadde på seg en Jervtrøye, kunne Wilson igjen gå ut på fotballban­en i helgult.

– Farten er der fortsatt

Og i Sørlandsha­llen fredag kveld, brukte han kun 11 minutter på å vise at han fortsatt er en målfarlig spiss.

En ball i bakrom, et løp som parkerte Luc Mares, og en iskald avslutning skrått ned i hjørnet senere, og Wilson hadde sendte Jerv i ledelsen.

Det skulle vise seg å bli det første av hele sju mål i kampen, som Start til slutt vant 4–3.

– Farten er der fortsatt, så det kjennes greit, sier Wilson til Agderposte­n om målet.

Men Wilson fikk ikke mer enn 30 minutter på banen, før han ble byttet ut for Andreas Endresen, som fikk sin første nettkjenni­ng for Jervs A-lag litt senere i kampen.

Steg for steg

27-åringen legger ikke skjul på at han gjerne skulle spilt mer fredag kveld, men at de må ta det rolig med tanke på å ikke overbelast­e kneet.

– Jeg vil spille så mye som mulig. Jeg ville spille mer i dag, men man må ta det steg for steg. Det kjennes greit å ha spilt to kamper med 30 minutter og 30 minutter, sier Wilson.

I tillegg til fredagens kamp fikk Wilson også en halvtime for Kongsvinge­r da han var på prøvespill der litt tidligere i år, før kontrakten med Jerv ble signert.

– Så det blir mer spilletid på deg neste gang? – Vi tar det som det kommer. Vi får se hvordan kneet reagerer etter dette og så se inn mot neste kamp, sier spissen.

– Kult å vaere med på reisen

Wilson så god ut før kneskaden i fjor, med ett mål og to målgivende på de tre kampene han deltok i. Han ser fram mot å kunne vise seg fram når sesongen starter i april.

– Jeg vet ambisjonen­e til klubben, som selvsagt ikke vil vaere i 2. divisjon, men de vil selvsagt tilbake til 1. divisjon så fort som mulig, og kanskje Eliteserie­n. Det satses, og det er kult å få vaere med på den reisen.

– Er det å bli toppscorer som er målet for deg i år?

– Så langt har jeg ikke tenkt enda, sier han og ler.

– Akkurat nå vil jeg bare klare 90 minutter, og så får vi ta det som det kommer etter det, sier Peter Wilson.

?? ?? MÅLHUNGRIG: Peter Wilson løper fra Luc Mares og setter ballen i mål bak Start-keeper Mark Jensen.
 ?? ?? HANDSHAKE: Peter Wilson tok alle på Jerv-benken i hånda da han ble byttet ut mot Start.