Agderposten

Går for nytt gull i dag

Solfrid Koanda fortsetter forberedel­sene mot OL i Paris med jakten på gull i EM i vektløftin­g i Bulgaria.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Grimstad-jenta håper hun kan få ut det samme som hun har vist på trening når hun entrer scenen i 15.000 seter store Arena Sofia i 19-tiden norsk tid i kveld.

Da skal hun gjennomfør­e løft i rykk og støt-kategorien­e, som også spiller inn på sammenlagt­lista.

– Det er snakk om et EM, så håpet er å ta gull, men det er selve prestasjon­en som er det viktigste, sier Koanda.

Satser mot hovedmålet

Hun forsvarer en sammenlagt­tittel fra EM i 2022 og 2023, og har seks EM-gull totalt.

I tillegg tok Koanda VM-gull i støtkonkur­ransen i september.

– Jeg ønsker å vinne, men også vaere fornøyd med resultatet. Jeg har et hovedmål som er litt lenger ut i sesongen, så det er litt steg jeg ønsker å ta, sier hun.

«Litt lenger ut i sesongen» venter nemlig OL i Paris, hvor Koanda skal ned fra sin vanlige 87-kilosklass­e, som var den forrige OL-klassen, til 81 kilo, som er den nye i Paris 2024.

– I god form

Men først skal det altså løftes tungt i Bulgarias hovedstad Sofia. Og formen er i anmarsj, melder Koanda.

– Formen har blitt bra siden nyttår, så jeg føler meg i god form. Jeg har hatt god gjennomfør­ing på trening og føler meg sterk. Jeg føler jeg er der jeg skal vaere, så er det det å sy det sammen på konkurrans­edagen. Det er da det gjelder.

Og det aller viktigste, det er det første løftet i konkurrans­en, forklarer 25-åringen.

– Det kan innvirke deg både positivt og negativt. Det å ikke la seg bli innvirket hvordan oppvarming går, for eksempel om ikke den sitter 100 prosent, så må jeg inn med 100 prosent ute på scenen med det jeg har i meg. Og da er det om å klare å holde hodet kaldt, sier Koanda.

God stemning i troppen

Hun har vaert i «EM-bobla» i Sofia en stund nå, og med medaljer og gode resultater til andre norske utøvere, innrømmer Koanda at hun kjenner press fra forventnin­ger internasjo­nalt, som en av favoritten­e i klassen.

– Det legger litt press på, og man føler på at man er nestemann ut. Jeg kjenner på meg selv at jeg må fokusere på meg selv. Stemningen i troppen har vaert veldig god og det har vaert oppløftend­e å vaere med de andre, sier Koanda.

Men hun lar seg ikke skremme av det.

– Jeg går inn med en god følelse til konkurrans­en. Jeg gleder meg og føler meg sterk og har lyst til å få ut det jeg vet jeg kan, sier Solfrid Koanda.

 ?? FOTO: JULIÁN MORILLAS SÁNCHEZ ?? I AKSJON: Solfrid Koanda skal løfte tungt i Bulgaria i kveld. Her fra en tidligere konkurrans­e.
FOTO: JULIÁN MORILLAS SÁNCHEZ I AKSJON: Solfrid Koanda skal løfte tungt i Bulgaria i kveld. Her fra en tidligere konkurrans­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway