Agderposten

Designer konkurs: –Dessverre sånt som skjer

Designer Siri Brodersens selskap SB Lyngør AS er nå konkurs.

- Vilde Polle Nøtnes vilde.notnes@agderposte­n.no

– Det er ikke med glede at selskapet er konkurs, men det er dessverre sånt som skjer, sier Siri Brodersen til Agderposte­n.

14. februar ble det annonsert at det ble åpnet konkurs i boet til Brodersens selskap SB Lyngør AS.

Selskapet ble først registrert i 2012 og har drevet med industride­sign, produktdes­ign og annen teknisk designvirk­somhet i Tvedestran­d.

– Så langt ser det ikke ut som det er gjeld i boet og virksomhet­en er innstilt, sier bostyrer Kristoffer Peder Wibe Koch.

Ifølge Koch gjenstår det å få oversikt over fordringen­e og kravet i boet.

Et tøft år

Ifølge Brodersen er et tøft fjorår bakgrunnen for konkursen.

– Fjoråret var veldig tøft. Gata butikken ligger i ble stengt hele hovedseson­gen vår, deretter mista vi 10 parkerings­plasser. Det var veldig bratt, forteller hun.

Selv om fjoråret ble tøft, hadde Brodersen håp om at butikken skulle klare seg.

– Jeg har egentlig tenkt at vi skulle klare det med en god sesong, men da den sviktet og det ikke kom noen saerlige kunder innen om så ble det vanskelig.

Hun har ikke drevet butikken aktivt de siste månedene.

– Jeg fikk jo en ny jobb, så jeg har ikke drevet de siste månedene. Jeg hadde planer om å dra i gang en del kurs og sånne ting, men det har ikke vaert noe respons på.

Veien videre

Brodersen jobber for tiden på butikken Hageland på Grenstøl i Tvedestran­d, men starter i ny jobb i begynnelse­n i mars.

– Jeg begynner i ledelsen i Plantasjen, så jeg kommer til å ha ansvar for 14 butikker på Sørlandet. Jeg skal inn å hjelpe de til å få butikken til å se best mulig ut. Det tror jeg blir veldig gøy, sier hun.

Hun vil også starte å frilanse mer på siden.

– Planene vindere er å drive frilans med å binde brudebuket­ter, fortsette med å holde kurs i kransebind­ing og sånne ting.

 ?? FOTO: ARKIVBILDE ?? SJØSPRUT: Siri Brodersen har blitt kjent for veskene som tålte sjøsprut. Bildene er tatt ved en tidligere anledning.
FOTO: ARKIVBILDE SJØSPRUT: Siri Brodersen har blitt kjent for veskene som tålte sjøsprut. Bildene er tatt ved en tidligere anledning.
 ?? FOTO: ARKIVBILDE ?? KONKURS: Designer Siri Brodersen selskap SB Lyngør AS er konkurs. Bildet er tatt ved en tidligere reportasje.
FOTO: ARKIVBILDE KONKURS: Designer Siri Brodersen selskap SB Lyngør AS er konkurs. Bildet er tatt ved en tidligere reportasje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway